Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Kolik lidí vidělo Svěráky? Údaje o návštěvnosti se hrubě rozcházejí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za premiérový víkend vidělo podle statistiky UFD film Po strništi bos asi 113 000 lidí, zatímco za druhý víkend zašlo na snímek Jana Svěráka už jen 41 200 lidí. Distributor filmu tvrdí, že návštěvnost je mnohem vyšší.

Foto: Bioscop

Jan Tříska (z filmu Po strništi bos)

Článek

Film měl za premiérový víkend více diváků než slavné Vratné lahve (107 tisíc), které rodinné duo Svěrákových uvedlo do kin před deseti lety. Pokles  vypadá velmi rychlý. Unie filmových distributorů však nepočítá letní kina a jednosálová kina.

Jana Šafářová zastupující distributora Bioscop tvrdí, že čísla jsou úplně jiná: “Šestý film Po strništi bos tandemu Svěrák & Svěrák byl uveden oficiálně do kin 17. srpna a k dnešnímu dni jej vidělo 237 141 diváků. Návštěvnost je uvedena včetně jednosálových kin a předpremiér dle distributora filmu Bioscop, které UFD nezapočítává.”

Foto: Bioscop

Tereza Voříšková

Návštěvnost ostatních filmů je v každém případě tristní, takže „Strniště“ pořád vyčnívá. Podivná americká sci-fi Temná věž nevyvolala nadšení ani u kritiky, ani u širokého diváctva, a výsledek hovoří za vše – 13 160 diváků za víkend.

V případě filmu Barry Seal: Nebeský gauner je nízká návštěvnost v premiérový víkend (12 090) téměř překvapivá. Tom Cruise už zjevně netáhne jako před třiceti lety a je to škoda, protože tento film není propadák.

Trochu předvídatelný, ale vtipný příběh plný ironie vypráví o tom, jak se americký pilot Barry Seal víceméně z nudy dal do služeb CIA a létal na nebezpečné výlety do Jižní Ameriky. Aby toho nebylo málo, přibral si ještě pašování kokainu do USA. Bavil ho svět velkých peněz, drog a dobrodružství, ale nenapadlo ho, že pracovat současně pro CIA a medellínský kartel může skončit jen jedním způsobem.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Po strništi bos41 200*
2.-Temná věž13 160
3.-Barry Seal: Nebeský gauner12 090
4.3.Anabelle: zrození zla11 150
5.2.Emoji ve filmu10 930
6.27.Velká oříšková loupež 210 882
7.4.Zabiják & Bodyguard8363
8.5.Já, padouch 35426
9.6.Dunkerk4257
10.-Hurvínek a kouzelné muzeum2628
*Zdroj: Unie filmových distributorů, podle firmy Bioscop je to mnohem víc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám