Hlavní obsah

Zemřela francouzská herečka Mireille Darcová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 79 let zemřela francouzská herečka Mireille Darcová. Známá byla mimo jiné z filmů s Alainem Delonem či Pierrem Richardem.

BEZ KOMENTÁŘE: Mireille Darc

 
Článek

Darcová si zahrála v desítkách filmů, mezi nimiž byly třeba Velký blondýn s černou botou, Honba na muže, Nebožtíci, Tajný policista nebo Borsalino.

Mireille Darcová se narodila roku 1938 ve francouzském Toulonu a první roličky v divadle jí pomohl najít francouzský šansoniér a herec Gilbert Bécaud. U filmu začínala kolem roku 1960 ve snímcích jako Velký arkýř a Otěže na krku. Více ji proslavil film Galia a poté režisér Jean-Luc Godard s filmem Week End.

Foto: Athos Films

Mireille Darcová ve filmu Jean-Luca Godarda Week End

S Alanem Delonem a Jenaem-Paulem Belmondem si zahrála v krimi dramatu Borsalino a úplně jiný žánr si vyzkoušela v dodnes slavných bláznivých komediích Velký blondýn s černou botou (1972) a Návrat velkého blondýna (1974), kde exceloval herec Pierre Richard.

Hrála také ve filmech Není kouře bez ohně či Smrt darebáka. Natáčela i v osmdesátých a devadesátých letech, většina těch titulů ale upadla v zapomnění.

V roce 2006 herečka obdržela Řád čestné legie za přínos francouzské kultuře.

Reklama

Výběr článků

Načítám