Hlavní obsah

Nicola Piovani dirigoval provedení své filmové hudby

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský hudební skladatel Nicola Piovani vystoupil v sobotu večer na festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady. Dirigoval Filharmonii Hradec Králové a společně představili jeho filmovou hudbu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nicola Piovani dirigoval v Poděbradech.

Článek

Nepoužili k tomu projekce z filmů, což celému vystoupení dalo spíše ráz koncertu klasické hudby. Na osm stovek návštěvníků tak nicméně mohlo stoprocentně sledovat pouze výkony filharmoniků.

Zazněly ukázky z filmů Dobrý den, Babylónie či Slunce i v noci od bratrů Tavaniových, také z Pinocchia, Oscarem oceněné skladby ze snímku Život je krásný i průřez z děl Federica Felliniho.

Dirigujícímu Piovanimu se podařilo královéhradecký orchestr dovést k velmi procítěnému přednesu, což byl výsledek jeho týdenního pobytu v České republice. Na konci jim za to diváci tleskali vestoje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nicola Piovani řídil Filharmonii Hradec Králové.

V sobotu odpoledne došlo na festivalu k velkoplošné projekci pohádky Tři oříšky pro Popelku, kterou naživo doprovodil orchestr. Šlo o světovou premiéru takového spojení.

Karel Svoboda, autor hudby k uvedené pohádce, obdržel in memoriam cenu za celoživotní přínos. Převzala ji za něj jeho dcera Jana Wallace Svobodová, která žije ve Spojených státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám