Hlavní obsah

Aerosmith ještě nekončí, plánují vydat písničku

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární americká rocková skupina Aerosmith vyjela v letošním roce na turné, které nazvala Aero-Vederci-Baby! a oznámila, že je rozlučkové. Před sebou má ještě jihoamerickou část, v Evropě už kapela v jeho rámci koncertovala.

Foto: ČTK

Legendární Aerosmith

Článek

Přestože se členové sestavy několikrát vyjádřili v tom smyslu, že po turné jako Aerosmith skončí, nyní se objevila nová a poměrně překvapivá informace. Kytarista Brad Whitford v rozhovoru pro americký hudební magazín Billboard prozradil, že kapela momentálně připravuje novou skladbu.

„Během evropského turné jsme ve studiu v Londýně začali nahrávat písničku. Je to opravdový rokenrol,“ uvedl.

„Nejsme v situaci, kdy bychom chtěli nahrát celé nové album. Doufám ale, že se nám podaří ještě vydat tu skladbu, anebo možná budou dvě nebo tři,“ dodal Whitford. Sdělil také, že by byl rád, kdyby s kapelou mohl hrát ještě alespoň dalších pět let.

Zdá se tedy, že poslední turné předtím rozhádanou formaci stmelilo. Bylo to ostatně vidět i na jejích koncertech, na nichž divokost předčila veškeré očekávané potíže, které vzhledem k věku muzikantů třeba mohly nastat.

Aerosmith vznikli v roce 1970 v Bostonu. Na svém kontě mají patnáct studiových a šest koncertních alb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám