Hlavní obsah

Ronnie Wood vydá knihu

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista britské skupiny Rolling Stones Ronnie Wood vydá u londýnského nakladatelství Thames & Hudson knihu nazvanou Artist, tedy umělec. Kromě šestistrunného nástroje se muzikant totiž vždy intenzivně zabýval uměním a je absolventem londýnské Ealing College of Art.

Foto: ČTK

Kytarista britské skupiny Rolling Stones Ronnie Wood.

Článek

Publikace, která má vyjít 21. srpna, představí komplexně jeho bohatou výtvarnou tvorbu. Inspiraci hledá především v tom, co nejlépe zná, tedy v hudebním prostředí. Na titulní stránce knihy je skupinový portrét Rolling Stones a také uvnitř najdeme zajímavá díla, k nejpůsobivějším patří expresivní portrét zpěváka kapely Micka Jaggera.

Publikace bude stát kolem dvaceti pěti liber a nakladatelství vydá také sběratelskou mutaci v počtu pěti set kusů, jež vlastnoručně podepsal autor.

Ronnie Wood, který podstoupil v květnu operaci kvůli rakovině plic, vystavoval u nás v létě 2003 v pražské Galerii Miro své grafiky, olejomalby, sítotisky a kresby.

Reklama

Výběr článků

Načítám