Hlavní obsah

Zemřel herec Robert Hardy, Popletal z Harryho Pottera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 91 let zemřel britský herec Robert Hardy. Hrál kupříkladu v sérii o Harrym Potterovi či ve snímku Pýcha a předsudek. O jeho úmrtí podle stanice BBC informovala rodina.

Robert Hardy jako Popletal v Harrym Potterovi a Fénixově řáduVideo: Warner Bros. Pictures

 
Článek

Svou hereckou kariéru zahájil za druhé světové války, trvala přes 70 let. Hardy začínal jako divadelní herec, objevil se v několika Shakespearových hrách. Na britských ostrovech proslul v hned několika ztvárněních válečného premiéra Winstona Churchilla.

Jeho patrně nejznámější rolí je však filmový ministr kouzel Kornelius Popletal v sérii o malém kouzelníku Harrym Potterovi.

Foto: Profimedia.cz

Robert Hardy

Hardy byl podle prohlášení jeho tří dětí Emmy, Justine a Paula „puntičkářský lingvista, vybraný umělec, milovník hudby a přeborník literatury, stejně jako uznávaný historik a přední odborník na luky“. Podílel se rovněž na vyzvednutí anglické válečné lodi Mary Rose ze 16. století. Plavidlo bylo vyzdviženo ze dna u přístavu v Portsmouth v říjnu 1982.

Reklama

Výběr článků

Načítám