Hlavní obsah

Black Sabbath v kině. Rozlučka metalových gigantů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heavymetalová kapela Black Sabbath sice už přestala koncertovat, ale její fanoušci si i tak mohou ještě přijít na své. Kina nabídnou v září filmový sestřih dvou letošních monstrózních birminghamských koncertů, kde Ozzy Osbourne, kytarista Tony Iommi a basák „Geezer“ Butler definitivně ukončili desítky let trvající příběh této kapely.

Trailer k filmu Black sabbath The EndVideo: Aerofilms

 
Článek

Nejen známé pražské kino Aero, ale i desítky dalších kin v České republice promítnou 28. září koncertní film plný zlověstně burácejících riffů, Ozzyho kvílení a rozhovorů ze zákulisí.

„Muselo to skončit v Birminghamu, je to náš domov a zde to také celé začalo,“ nechal se slyšet před dvojkoncertem v 16tisícové Genting Areně, která byla okamžitě vyprodaná, kytarista Tony Iommi.

„Takže tohle je poslední show,“ prohlásil Ozzy během koncertu. „A je to ku... úžasný. Začali jsme v roce 1968 a teď je rok 2017. Tomu bych ho... věřil. Ale víte co? Nepřežili bysme, kdyby to celý nebylo pro fanoušky. Takže jestli jste fandové-veteráni, paráda, a kdo z vás je tu novej, vítejte. Nemůžu vůbec vyjádřit slovy, jak vděční jsme za vaši podporu,“ děkoval frontman.

Foto: Universal Music

Black Sabbath v prosinci dorazí do Prahy.

Black Sabbath začínali v Anglii roce 1968 a hned první studiové album nazvané Black Sabbath (1970) vyvolalo poprask. Následovala geniální alba jako Master Of Reality (1971), Sabbath Bloody Sabbath (1973) nebo Sabotage (1975). I kdyby Tony Iommi, Geezer Butler, Bill Ward a Ozzy už nikdy nic jiného neudělali, těmito deskami vstoupili do dějin.

Jejich démonická směs blues, hard-rocku a psychedelie inspirovala stovky umělců a odstartovala celou vlnu heavy metalu.

Ve filmu samozřejmě nechybějí staré skvosty jako Iron Man, Paranoid nebo War Pigs. Seznam kin, která film uvedou, lze najít na www.vicnezfilm.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám