Hlavní obsah

Benátská! začala slovenským dnem. V pátek zahraje Team

Právo, jaš, kul

Ve čtvrtek odpoledne začal v areálu Vesec u Liberce hudební festival Benátská! Byť na Liberecku v noci na čtvrtek a celé následující dopoledne vydatně pršelo, akce začala podle plánu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Ve čtvrtek vystoupil i Peter Nagy.

Článek

„Déšť program nijak neovlivnil,“ řekla Novinkám.cz mluvčí festivalu Larisa Blichová. „Pršet přestalo ve čtvrtek dopoledne a areál stačil z velké části do začátku programu vyschnout. Tam, kde je bláto, byly umístěny gumové podlážky.“

Takzvaný Večírek pro nedočkavé, kterým přehlídka začala, pořadatelé zasvětili slovenské hudební scéně. Na hlavním pódiu se vystřídali například Peter Nagy, Vašo Patejdl nebo skupina Horkýže Slíže. Všechny je sledoval vysoký počet návštěvníků, kteří téměř zaplnili prostor před hlavním pódiem.

Foto: Vít Černý, ČTK

Na Benátské! ve čtvrtek zpíval i Vašo Patejdl.

„Máme letos nejlepší předprodeje za poslední roky. Kvůli tomu jsme navýšili i kapacitu kempů. Jsme rádi, že se lidé v tak velkém počtu letos rozhodli oslavit s námi čtvrtstoletí festivalu,“ říká ředitel akce Pavel Mikez.

Festival pokračuje v pátek. Hvězdou dne bude slovenská skupina Team. Kromě ní se na pěti pódiích představí také Michal Hrůza, Kamil Střihavka a Leaders!, Alice s Danem Bártou, Jasná páka, Kreyson, Harlej, Debbi, UDG, Pokáč a další.

Hlavní hvězdou letošního ročníku, který potrvá do 30. července, jsou nicméně Status Quo. Britská kapela zahraje v Liberci v sobotu večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám