Hlavní obsah

Po Angelině Jolie točí i Tom Hardy drama o válce v Bosně

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný herec Tom Hardy bude hrát v dramatu My War Gone By, I Miss It So a současně se stane i producentem filmu. Podobně jako film Angeliny Jolie Land of Blood and Honey se odehrává hlavně v Bosně během války.

Foto: The Weinstein Company

Tom Hardy ve filmu Země bez zákona

Článek

Předlohu pro nový film napsal anglický válečný korespondent Anthony Loyd, režie se má ujmout Gavin O’Connor. Příběh je tedy vyprávěn z pohledu cizince a nezabývá se jenom válkou, zkušenosti z Bosny se prolínají s rozpadem jeho rodiny, problémy s otcem a propadem do drogové závislosti.

“Je to brutální, a přece citlivý příběh, který se zabývá povahou závislosti a zkušeností s válkou,“ řekl Tom Hardy. “Anthonyho dílo, slova a zkušenosti mě velice zasáhly.“

“Anthonyho vzpomínky byly láskou na první pohled, portrét války, jaký jsem ještě nikdy nečetl,“ řekl režisér Gavin O’Connor.

Loyd pochází z rodiny s dlouhou vojenskou tradicí a vyrůstal na hrdinských příbězích. Toužil po autentické válečné zkušenosti, tak odjel do Bosny. Jeho „adrenalinové“ povolání ho pohltilo, jenže se stal závislým na heroinu a kvůli tomu musel vybojovat svou největší osobní bitvu.

Foto: Bontonfilm

Tom Hardy ve filmu Dítě číslo 44

Herec Tom Hardy je momentálně hodně v kurzu. Aktuálně je k vidění ve válečném filmu Dunkerk. Ke známějším titulům z jeho filmografie patří také Dítě číslo 44, Šílený Max: Zběsilá cesta, Temný rytíř povstal, Země bez zákona a Válečník.

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie uvedla svůj film o Bosně Land of Blood and Honey v roce 2011. Jeho tématem byl hlavně vztah mezi muslimskou ženou a Srbem. Mnoho místních se podle BBC shodlo, že je film natočen realisticky, a někteří nervově neunesli pohled na poměrně nedávnou válku.

Reklama

Výběr článků

Načítám