Hlavní obsah

Klára Issová v komedii o zoufalých ženách podle Pawlowské

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Filip Renč točí komedii podle příběhu Haliny Pawlowské nazvanou Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Do kin by se měla dostat v lednu.

Foto: Schmiedberger/Bioscop

Režisér Filip Renč s herečkou Klárou Issovou

Článek

„Zoufalé ženy dělají zoufalé věci byl můj knižní debut. A hned bestseller. Když jsem dostala nabídku od producentů na jeho zfilmování, potěšilo mě to,“ řekla scenáristka Halina Pawlowská.

„Byla jsem ale najednou starší a něco jsem viděla v úplně jiném světle. A tak se přihodilo, že scénář vychází z mých dvou knih. Hrdinka Olga z knížky Zoufalé ženy dělají zoufalé věci vypráví svůj nový příběh v knížce Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci, která teprve vyjde na podzim letošního roku a podle této předlohy se točí i film,“ vysvětlila Pawlowská.

Foto: Schmiedberger/Bioscop

Klára Issová a Aneta Krejčíková

Hlavní roli dostala Klára Issová. „Klára je srdečná, jemná, inteligentní. A legrační. A to je nedůležitější, když se točí komedie. Neměla jsem konkrétní představu, kolik má hrdinka vážit, jak velká má mít ňadra a zadek. Věděla jsem ale jistě, že představitelka postavy, kterou jsem si vymyslela, musí mít smysl pro humor a oči, které berou za srdce. A to všechno Klára má,“ dodala Pawlowská.

Do dalších rolí Filip Renč obsadil Lenku Vlasákovou, Jiřího Dvořáka, Zdenu Procházkovou, Pavla Kříže, Martina Krause, Petra Vacka, Matouše Rumla, Anetu Krejčíkovou, Václava Vašáka, Alici Bendovou či Roberta Nebřenského.

Reklama

Výběr článků

Načítám