Hlavní obsah

Kytarista Gus G přijede na Music FestiWall

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Pavlíček s unikátním programem a spoluhráči, kytarista Ozzyho Osbourna – Gus G –, italský kytarový virtuos Peppino D’Agostino, vyhlášený v časopise Guitar Player jako nejlepší akustický hráč světa, a britský kytarista Alex Hutchings. Tito hudebníci budou hlavními hosty druhého ročníku festivalu pro hudebníky i veřejnost Music FestiWall, jenž se odehraje ve dnech 8. a 9. září v areálu Kytary.cz v Praze-Modřanech, naproti známé graffiti zdi (odtud název FestiWall). Vstup je zdarma.

Foto: ČTK

Michal Pavlíček společně s Gusem G a dalšími skvělými kytaristy budou hlavními hosty festivalu.

Článek

Pro návštěvníky jsou připraveny výstavy i prezentace atraktivních nástrojů, semináře.

Český hudebník Zdeněk Bína zájemcům prozradí, jak najít cestu k vlastnímu vyjádření skrz kytaru, maďarský kytarista Mate Bodor předvede workshop věnovaný hře na sedmistrunku v metalové hudbě, milovníci beatboxu mohou zajít na seminář s Jarem Cossigou.

„Přestože půjde o snad jediný festival v Česku, kde se ve větší míře mohou potkávat diváci s aktivními hudebníky, nebráníme se ani spojení hudební veletrh. My tomu tak sice neříkáme, ale ta akce má i veletržní formát. Kromě atraktivních koncertů bude k mání spousta nástrojů, a navíc tradiční hudební veletrh v Česku chybí,“ říká za pořadatele Filip Černý.

„Specifikem našeho festivalu je i to, že na něj může přijít jak muzikant, tak i běžný divák, kterého zajímají pouze koncerty. Navíc není vyloučeno, že právě nemuzikanty zdejší atmosféra osloví, zajdou na naše semináře nebo výstavy, které jsou rovněž zdarma, a nakonec se hudebníky také stanou,” uzavírá Černý.

Reklama

Výběr článků

Načítám