Hlavní obsah

Rockový příběh přátelství a dvou sebevražd

Právo, Jaroslav Špulák

Chris Cornell a Chester Bennington byli přátelé. Oba byli současně zpěváky slavných rockových kapel a oba si sáhli na život stejným způsobem. Z tohoto světa odešli dobrovolně. Ten první ve dvaapadesáti letech, druhý v jednačtyřiceti. Jejich skony šokovaly hudební svět a jejich fanoušci smutní.

Foto: ČTK

Bennington zpíval na Cornellově pohřbu.

Článek

Cornell zemřel v květnu tohoto roku a Bennington mu následně zpíval na pohřbu slavnou a krásnou písničku Hallelujah od Leonarda Cohena. Předtím mu napsal emotivní dopis, kterým se se svým kamarádem, zpěvákem kapely Soundgarden, rozloučil.

A vedl prý divné monology na to téma. Nabízí se otázka, jestli nevěděl předem, že se v době jeho nedožitých třiapadesátých narozenin vydá za ním. Spáchal totiž sebevraždu také.

„Inspiroval jsi mě k takovým věcem, o kterých nemáš ani představu,“ napsal zesnulému příteli v otevřeném dopisu. Už jen tahle věta zavdává příčinu k mnoha spekulacím. Ostatně mnoho spekulací se v souvislosti s Benningtonovou sebevraždou propírá.

Spojení

Skupina Linkin Park a Chris Cornell absolvovali v roce 2008 společné koncerty v rámci turné Project Revolution. Cornell si na nich s Benningtonem zazpíval písničku Hunger Strike z jediného alba své kapely Temple Of The Dog z roku 1991.

Při uvádění nové desky skupiny Linkin Park, což proběhlo krátce po Cornellově smrti, mu Bennington věnoval titulní písničku One More Light. Bylo patrné, že vyrovnat se se ztrátou blízkého přítele je pro něho těžké.

Je to trochu ponurý příběh chlapského přátelství, který v sobě nese otazníky. A má i své pokračování. Skupina Linkin Park zrušila plánované turné a oznámila, že je v duchu s Benningtonovými rodinnými příslušníky. Úřady v Los Angeles mezitím oznámily, že v pokoji, v němž se oběsil, byla zpola načatá láhev alkoholu. Dopis na rozloučenou nebyl nalezen.

Bennington, který zemřel ve věku 41 let, se oběsil ve svém domě v Palos Verdes Estates v okrese Los Angeles. Jeho tělo našli ve čtvrtek ráno, zpěvák se prý ale oběsil již ve středu ráno kolem deváté místního času.

Reklama

Výběr článků

Načítám