Hlavní obsah

Zemřela Glenne Headlyová, hrála u Woodyho Allena i v Aktech X

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americká divadelní, filmová a televizní herečka Glenne Headlyová zemřela minulý týden ve věku 62 let. K jejím slavným filmům patří Purpurová růže z Káhiry od Woodyho Allena, Špinaví, prohnilí lumpové, Opus pana Hollanda nebo Akta X.

Foto: Profimedia.cz

Glenne Headlyová

Článek

Herečka, která se narodila 13. března 1955 v americkém městě New London, se od dětství věnovala baletu a divadlu. V Chicagu se právě v divadle seznámila s budoucím manželem, slavným hercem Johnem Malkovichem.

První roli v celovečerním filmu dostala až v roce 1981 ve snímku Čtyři přátelé. Mnohem známější je komedie Purpurová růže z Káhiry (1985) a také Špinaví, prohnilí lumpové (1988).

Foto: Warner Bros

Glenne Headlyová ve filmu Křižovatka osudu

Foto: Roadshow films

Headlyová ve svém posledním filmu Circle

V komiksovém filmu Dick Tracy si zahrála s Warrenem Beattym a Madonnou. Následoval třeba krimi thriller Vražedné myšlenky, kde si zahrála s Brucem Willisem. Vedle Richarda Dreyfusse se objevila v hudebním dramatu Opus pana Hollanda v roce 1995, později třeba ve filmech Snídaně šampionů (1996) nebo Křižovatka osudu (2004).

V televizi se uplatňovala poměrně často, mimo jiné v seriálech Pohotovost a Osamělá holubice.

Reklama

Výběr článků

Načítám