Hlavní obsah

Režisér Terry Gilliam po sedmnácti letech dotočil film

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v roce 2002 spatřil světlo světa dokument Keitha Fultona a Louise Pepeho Ztracen v La Mancha, nikdo už nevěřil, že Terry Gilliam, jeden z členů legendární skupiny Monty Python, svůj vysněný projekt Muž, který zabil Dona Quijota někdy natočí.

Foto: ČTK

Terry Gilliam, jeden z členů legendární skupiny Monty Python.

Článek

Po deseti letech příprav a shánění financí totiž postihly Gilliama a jeho štáb všechny katastrofy a noční můry, které si režisér dovede snad jen ve snu představit a z toho snu se pak budí s hrůzou i úlevou. Gilliam se neprobudil, jeho noční můra se stala skutečností.

Když se tehdy v roce 2000 před kameru postavili Johnny Depp a Jean Rochefort, zasáhla štáb nejdřív přírodní katastrofa – krupobití zničilo drahou techniku. Natáčení stále rušily průlety stíhaček, takže se nedal snad jediný záběr natočit naráz. K dovršení všeho pak Jean Rochefort onemocněl tak vážně, že musel odjet do Francie na operaci. Po šesti natáčecích dnech byl projekt zrušen a zbyl jen zmíněný dokument a Gilliamovo odhodlání.

To se nakonec režisérovi filmů jako 12 opic, Král rybář či Kletba bratří Grimmů vyplatilo. V neděli 4. června vítězně oznámil, že natáčení filmu, v němž hlavní role nakonec ztvárnili Adam Driver, Jonathan Pryce, Olga Kurylenková a Stellan Skarsgard, je úspěšně dokončeno. Nyní film poputuje do střižny.

Premiéra je i do českých kin plánována společností Bioscop na rok 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám