Hlavní obsah

RockOpera Praha uvede Malého prince

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOpera Praha uvede 8. června ve svém pražském divadle premiéru nové inscenace Malý princ. Devátá rocková opera je dílem Milana Steigerwalda a Pavly Forest. V titulní roli se představí choreografka a režisérka Irina Andreeva, Letce ztvární zpěvák Kamil Střihavka.

Foto: ČTK

Letce ztvární zpěvák Kamil Střihavka.

Článek

„Nejznámější dílo Antoine de Saint-Exupéryho pro nás znamenalo velkou výzvu. Ukrývá v sobě řadu filozofických myšlenek, které jsou lidem jasnější až v dospělosti. I přesto jsme museli brát ohled na děti, pro něž je příběh Malého prince krásná a něžná pohádka. Balanc mezi oběma světy byl náročný i napínavý, ale od začátku jsme chtěli vytvořit operu, ze které si divadelní zážitek s rockovou emocí odnesou děti i dospělí,“ řekla zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

V inscenaci diváci uvidí také Marii Steigerwaldovou, Matěje Kohouta, Irenu Kristekovou, Danielu G. Langrovou, Salviho Salvatoreho, Pavlu Forest, Lukáše Šimona, Petra Opavu a dětský herecký soubor Krásný sarafán.

„Všechny postavy jsou koncipovány jako dvojrole, které tvoří vždy jeden herec a tanečník a jeden zpěvák. S výjimkou Kamila Střihavky, u něhož chtěla režisérka využít nejen pěvecký talent, ale i jeho herecký potenciál,“ vysvětluje Forest.

Milan Steigerwald se v hudbě tentokrát rozhodl ukázat zvukomalebnější stránku své tvorby a využil i možnosti hrát pro mladé publikum rockovou operu v akustické verzi po vzoru slavného televizního hudebního pořadu MTV Unplugged.

Reklama

Výběr článků

Načítám