Hlavní obsah

Zpěvačka Elis vstupuje do další etapy. Vydala písničku a chystá album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Elis, vlastním jménem Eliška Mrázová, se vrací. V několika posledních měsících nebyla na hudební scéně příliš vidět, nicméně nyní vydala singl Heartbreaker, na příští rok chystá nové album a prý tak vstupuje do další kapitoly své pěvecké i autorské kariéry.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Elis se připomíná singlem Hearbreaker.

Článek

„Chci lidem sdělit, že pořád existuju, a k tomu mi slouží singl Heartbreaker. Hodlám také vydávat další skladby a příští rok bych ráda nabídla nové album,“ řekla Elis Právu na středečním setkání s novináři.

Přestože nebyla v poslední době příliš vidět, prý vůbec nelenila. Na Ježkově konzervatoři v Praze studovala skladbu, koncertovala, cestovala a pracovala s hudebními producenty ve Velké Británii. Za několik dnů odletí do New Yorku a Nashvillu, přičemž v tom druhém městě bude vystupovat i psát nové písničky.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Elis zazpívala několik písniček se svou kapelou.

„Zažila jsem také lásky, což mi pomohlo najít témata pro nové texty. Předtím jsem totiž měla pocit, že nemám o čem psát,“ usmála se Elis. „Myslím si, že jsem v minulých týdnech ukončila jednu etapu svého života a nyní vstupuju do nové.“

Nová tvorba Elis se inklinuje především k soulu, a to jak k jeho modernímu pojetí, tak klasickému. Však také skládá ve spolupráci s několika zahraničními soulovými autory, přičemž nejčastěji s Andrewem Murraym.

„Momentálně o mě projevilo zájem několik zahraničních vydavatelství, a to jak o zpěvačku, tak o skladatelku. Líbí se jim mé písně, které pocitově stojí někde mezi skladbami Adele a Amy Winehouseové,“ dodala Elis.

Reklama

Výběr článků

Načítám