Hlavní obsah

Český krátký film To Accept uspěl v mezinárodní soutěži

Novinky, Stanislav Dvořák

Porota druhého kola mezinárodní soutěže Nespresso Talents ocenila krátký film To Accept, který natočil Daria Kashcheeva z ČR. Soutěž byla rozdělena na mezinárodní a lokální kolo, které bylo organizováno ve spolupráci s MFF Karlovy Vary.

Foto: nespresso.com

Režisérka Daria Kashcheeva

Článek

„Silný, humorný a emocionální příběh z České republiky o životě a přijetí sebe sama” se stal jedním ze dvou favoritů mezinárodní poroty, sestavené z talentovaných tvůrců, kterými jsou Tom Wlaschiha (herec ze seriálu Hra o trůny), Will Darbyshire (filmař) a Lidia Sheinin (filmová režisérka a vítězka Nespresso Talents 2016).

Daria Kashcheeva na filmovém festivalu v Cannes obdržela finanční odměnu ve výši 6000 eur a také mentoring. V druhém ročníku soutěže bojovalo o ceny přes 300 filmů z více než 40 zemí. Kromě filmu To Accept, který ocenila přímo porota, se díky veřejnosti dostaly do užšího výběru čtyři české filmy.

Tři výherci lokálního kola i česká vítězka mezinárodního kola budou pozváni na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, kde proběhne 4. července slavnostní vyhlášení. Film Golden Delicous od Veroniky Jelšíkové za první místo získá částku 3000 eur, druhý je snímek There is some time left Lukáše Masnera, který získá 1000 eur. Za třetí místo bude oceněn filmař Luboš Kučera částkou 1000 eur za snímek You have the power.

Reklama

Výběr článků

Načítám