Hlavní obsah

RECENZE: Debbi je vkusná, leč trochu zaměnitelná

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Debbi (vlastním jménem Deborah Kahlová) se na české hudební scéně objevila v roce 2011, a to rovnou jako velký talent a příslib. Svým prvním albem Touch The Sun (2011) dobře vykročila, druhou deskou Love, Logic & Will solidně pokračovala a aktuálním počinem Break našla své místo. Takové, které jí sluší.

Foto: Universal Music

Obal nového alba

Článek

Debbi se pod vedením producenta Dušana Neuwertha a za asistence dobrých autorů písniček usadila v hájemství současného alternativního popu, který nese příjemnou atmosféru, stojí na kombinaci živých nástrojů a elektroniky a v písních jde po melodii, byť ne vždy se je podařilo napsat přitažlivé a přesvědčivé.

Debbi není autorka písniček. Jako taková tedy musí kolem sebe před vydáním každé desky soustředit skladatele a textaře, kteří pro ni složí skladby na míru. Tentokrát měla šťastnou ruku. Tradičně jí dvěma písničkami přispěla Jana Kirschner, čtyřmi Marcell, jinak zpěvák skupiny No Distance Paradise, také Jakub Ondra, Filip Rácz či Jiří Hradil. Producent Neuwert spolu se zpěvačkou jejich nápady proměnili v celistvý albový komplet a výsledkem je slušné dílko.

Pro Debbi na něm nicméně přetrvává jeden hendikep. Její texty jsou anglické a vzhledem k tomu, že se stylově příliš neodlišuje od běžné rádiové produkce, její písničky jsou s těmi obvykle hranými zaměnitelné. A jelikož na desce není deset hitů na první poslech, ale deset příjemných a vkusných písniček, bude její cesta za posluchačem možná delší, než by si zasloužila.

V každém případě si ale Debbi našla odpovídající výrazovou polohu, má velmi dobrý přednes, interpretační sebejistotu a kolem sebe tým, se kterým toho může v budoucnu, při dalším kroku vytyčeným směrem, dokázat ještě víc.

Debbi: Break
SinglTon/Universal Music, 35:08

Celkové hodnocení: 75 %

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám