Hlavní obsah

Richard Müller, Ebeni či Xindl X na Slunovratu

Novinky, Stanislav Dvořák

Nový hudební festival Slunovrat se bude konat 23. a 24. června ve vodáckém kempu Sázavský ostrov v Sázavě u Benešova. Hlavní hvězdou festivalu se stane legenda československého popu Richard Müller.

Foto: Universal

Richard Müller

Článek

Richard Müller vydává už od 80. let inteligentní pop-music s velkým důrazem na texty a svérázný rockově-šansonový projev. Jeho nahrávky Po schodoch, Štestí je krásná věc či Baroko patří dávno do zlatého fondu.

Se skupinou Banket se prosadil albem Bioelektrovízia (Po schodoch). Další alba se jmenovala Druhá doba?! a Vpred?. Pak Müller nastartoval velmi úspěšnou sólovou dráhu. Postupně začal zpívat i česky. V devadesátých letech vydal např. desky Neuč vtáka lietať, 33, L.S.D., Nočná optika a Koniec sveta. V roku 2000 vyšlo album s texty Michala Horáčka – Richard Müller a hosté a o rok později 01. S americkými muzikanty natočil neméně úspěšný Monogamný vzťah a poté album 44. Nové album 55 patřilo k nejlepším deskám roku 2016.

Na festivalu Slunovrat dále vystoupí Xindl X, Aneta Langerová, Ivan Mládek a k výjimečným zážitkům určitě patří i koncert Bratrů Ebenů. Festival se věnuje tzv. písničkářství, a proto vše zahájí speciální páteční trojkoncert Františka Nedvěda, Xindla X a kapely Všichni Svatí. V sobotu zahrají také Thom Artway či David Stypka a další.

Foto: Jiří Lukeš

Na pódiu se Xindl X cítí nejlépe a koncert si umí užít.

Pro návštěvníky bude přichystáno stanové městečko a V.I.P. stanové městečko. Pro rodiny s dětmi bude připraven dětský koutek s hlídáním, dětská hrací zóna, loutkové divadélko Schubert, skákací hrad a mnoho dalšího.

Děti do 6 let a 110 cm mají v doprovodu dospělého s platnou vstupenkou vstup zdarma. Dvoudenní vstupenky zakoupíte v předprodejní síti Ticketstream. Více informací naleznete na www.slunovratfest.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám