Hlavní obsah

Skupina Telegraf slaví čtyřicátiny vzpomínkovou knihou

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kniha Telegraf s podtitulem Potulní hráči čtyřicet let v rocku (vlastní náklad, 200 Kč) mapuje historii rockové skupiny Telegraf z Peček na Kolínsku. Ta však za dobu své existence dokázala přesáhnout hranice regionu.

Foto: Jan Šída, Právo

Knihu na koncertu pokřtili zleva zpěvák skupiny Telegraf Petr Bašus, zpěvák skupiny Komunál Luboš Suchánek a autor publikace Zdeněk Hejduk.

Článek

Autor, fotograf a hudební publicista Zdeněk Hejduk pojal publikaci jako sérii rozhovorů. Největší prostor má zakladatel kapely, zpěvák, kytarista a zvukař Petr Bašus. Hejduk však dal slovo i dalším muzikantům, kteří souborem prošli, technikům, novinářům i fanouškům. Díky tomu vznikla čtivá mozaika historických událostí, osobních příběhů a humorných historek.

Foto: vlastní náklad

Kniha Telegraf s podtitulem Potulní hráči čtyřicet let v rocku.

Protože je Bašus dobrý vypravěč se smyslem pro humor, čtenář neztrácí nit a nenudí se. Navíc se leccos dozví a také si možná poopraví názor na takzvané okresní muzikanty. Zjistí třeba, že bývalý kytarista, zpěvák a později zvukař skupiny Jiří Hájek seděl za mix pultem u Karla Gotta, že v Telegrafu působil kytarista Marek Zelený, jenž prošel skupinami Sluníčko nebo Abraxas, a že samotný Bašus spolupracoval například s Felixem Slováčkem nebo Bárou Basikovou.

Hejduk jako zkušený publicista neulpívá na zbytečných podrobnostech a rychle posouvá děj kupředu. Vznikla zajímavá kniha, která není jen ohlédnutím za uplynulými časy, ale i vhledem do lokální rockové scény.

Reklama

Výběr článků

Načítám