Hlavní obsah

Nová DVD: Tenkrát v ráji, Egon Schiele, Pride a Mašinka Tomáš: Úžasné lokomotivy

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Tenkrát v ráji vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců za druhé světové války. Egon Schiele je dramatický portrét vídeňského umělce. Britský film Pride je příběhem dvou odlišných komunit, který vyústí v překvapivé partnerství. Nové dobrodružství zažije Mašinka Tomáš v dílu s podtitulem Úžasné lokomotivy

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 14. týden

Článek

Tenkrát v ráji

Nová DVD

Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl za války nastoupit k totálnímu nasazení a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován českými a německými horolezci. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě.

Tenkrát v ráji, Česko/ Slovensko 2016, drama, 99 min., režie: Lordan Zafranovič, Peter Pálka, Dan Krzywoň, hrají: Vavřinec Hradílek, Vica Kerekes, Jan Budař, Miroslav Etzler a další.

Egon Schiele

Nová DVD

Malíř a grafik Egon Schiele byl jedním z nejprovokativnějších vídeňských umělců začátku 20. století. V mládí je fascinován secesí a tvorbou svého krajana Gustava Klimta, ale brzy nachází vlastní výrazové prostředky v expresionismu a odvážných aktech. Jeho hlavní inspirací jsou krásné a mladé ženy. A jsou zásadními múzami nejen jeho tvorby, ale i života.

Egon Schiele, Rakousko/ Lucembursko, 2016, 109 min, režie: Dieter Berner, hrají: Noah Saavedra, Maresi Riegner, Valerie Pachnerová a další.

Pride

Nová DVD

Velká Británie 1984: premiérkou je Margaret Thatcherová, za jejíž vlády vrcholí v zemi nepokoje horníků. Během Gay Pride v Londýně se skupina aktivistů rozhodne pomoci jejich rodinám a uspořádají pro ně sbírku. Odborovému svazu horníků se však nechce přiznat sympatie s gay hnutím. Aktivisté se ale rozhodnou jejich rozhodnutí ignorovat a hodlají předat výtěžek přímo rodinám.

Pride, VB 2014, komedie/ drama, 120 min., režie: Matthew Warchus, hrají: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominik West a další.

Mašinka Tomáš: Úžasné lokomotivy

Nová DVD

Na Sodoru se objevuje nová neobvyklá mašinka a celým ostrovem se šíří napětí. Všichni mají strach, že je moc rychlý, proto mu dají jasně najevo, že tu není vítaný. Brzy jim ale dojde, že Hugo je opravdu výjimečná mašinka, která na koleje patří. Jinde se zatím dějí strašidelné věci, když mašinky zahlédnou vlak duchů a Percy se vydá na lov trolů.

Mašinka Tomáš: Úžasné mašinky, USA 2017, animovaný, 69 min.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám