Hlavní obsah

Americký zpěvák Thundercat: Mé nové album inspiroval Kendrick Lamar

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornský baskytarista, zpěvák a producent Stephen Bruner známý jako Thundercat vydal v únoru třetí studiové album Drunk. Bývalý baskytarista skupiny Suicidal Tendencies vystoupí ve středu 5. dubna v Lucerna Music Baru v Praze. Thundercat byl hostem na albu Kendricka Lamara To Pimp a Butterfly v cenou Grammy ověnčené písni These Walls.

Foto: ČTK

Thundercat vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

Článek

Letos jste vydal album Drunk. Co pro vás znamená?

Každé album je pro mě důležité, a tohle obzvlášť. Je na něm totiž daleko víc hudby než na předchozích deskách, tedy i víc emocí.

Jak k tomu došlo?

Vzniklo to přirozeně jako výsledek toho, že jsem před časem pracoval na albu Kendricka Lamara. Má silnou pracovní morálku, a když jsem měl možnost ho osobně sledovat, inspiroval mě. Zkušenost s ním mě donutila dostat se za hranici, za kterou bych normálně nešel. A vzniklo i víc písní.

Byl vznik alba Drunk v něčem obtížnější než práce na předchozích deskách?

Celkově vznikalo v podobné atmosféře jako alba předchozí. Spíš mám pocit, že tentokrát všechno jednoduše dobře splynulo dohromady.

Foto: archív Lucerna Music Bar

Thundercat vydal třetí album.

Zmínil jste album To Pimp a Butterfly Kendricka Lamara, na kterém jste spolupracoval. Co z něj podle vás dělá skvělou desku?

Mnoho citu, to album má kouzlo. Hudba na něm je skvělá, rap je úžasný, až dokonalý. Myslím, že to je právě jeden z těch vzácných momentů, kdy všechno zapadne přesně tam, kam má.

Jak jste se s Lamarem seznámili?

Potkali jsme se už před lety. Známe se přes hudbu. Když jsem ještě hrál s kapelou, setkali jsme se na jedné akci. Připomněl mi pak naše první setkání, což mě nesmírně potěšilo. Uvědomil jsem si, že mě už pár let vede v patrnosti, což pro mě byla čest.

V letech 2002 až 2011 jste hrál na baskytaru se skupinou Suicidal Tendencies. Opustil jste ji kvůli touze se intenzivněji věnovat sólové dráze? 

Vždy jsem psal i svou vlastní hudbu. Nebyla to novinka. Jen jsem tehdy měl pocit, že se chci někam posunout, vydat se v životě novým směrem. Tak jsem se začal víc soustředit na vlastní věci.

Kromě Kendricka Lamara jsou hosty na vašem novém albu například Michael McDonald ze skupiny The Doobie Brothers či zpěvák a kytarista Kenny Loggins. Oba se podíleli na písni Show You the Way. Proč jste si je přizval?

Jsou to pro mě zásadní postavy, hodně ovlivnily způsob, jakým skládám písně. Začali jsme spolu něco tvořit poté, co jsem se o jejich důležitosti ve svém životě zmínil v rádiu. Pozvat je na album pak byl přirozený krok. Nikdy bych nečekal, že s nimi budu moci spolupracovat, mám z toho radost.

Dále na desce hostují hudebníci Wiz Khalifa a Pharell Williams. Psal jste písně Drink Dat a The Turn Down, ve kterých se objevili, společně s nimi?

Ano, přesně tak. S Wizem Khalifou stále příležitostně spolupracujeme. Máme leccos společného a mám pocit, že se to odráží v písních, které jsme spolu napsali.

Reklama

Výběr článků

Načítám