Hlavní obsah

Nové knihy: Vopěnka, Pech, Atwoodová, Stránský i Angel

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden přináší dvě nové české prózy Martina Vopěnky a Miroslava Pecha, román Margarety Atwoodové, příběh Jiřího Stránského o pilotovi RAF i zpověď vojáka ČSLA Petra Angela bojujícího v Afghánistánu.

Článek

Martin Vopěnka:

Můj bratr mesiáš

Nové knihy

Praha roku 2105 v období klimatické katastrofy. Tehdy se v Holešovicích narodí Eli, budoucí prorok a mesiáš. Román ukazuje, kolik bolesti, lásky, nenávisti i naděje by mohlo přinést zrození někoho, kdo by v dějinách hrál stejnou roli jako kdysi Ježíš.

Mladá fronta, 272 stran, 279 Kč

Miroslav Pech:

Cobainovi žáci

Nové knihy

Bezejmenný hrdina nás provede od idylického dětství přes základku a učňák až do dospělosti. Jinak řečeno z pískoviště k nadšenému objevování světa, kdy je člověk Lennonem, ale taky trochu Kerouacem, přes temný opar chlastu, drog a vědomí, že nikdo to tu nepřežije...

Argo, 200 stran, 198 Kč

Margaret Atwoodová:

Kus temnoty

Nové knihy

Příběh šéfa věhlasného festivalu Felixe Phillipse, který byl intrikány vyštípán ze svého postu. V kuriózním divadelním kroužku, kde se mu coby nástroj zúčtování nabídne směska zločinců bažících po vzruchu, zinscenuje představení, jímž soky zasáhne na nejcitlivějším místě.

Práh, přeložila Kateřina Klabanová, 272 stran, 349 Kč

Mons Kallentoft:

Zeměbouře

Nové knihy

Jednoho květnového rána je v příkopu blízko kanálu Göta nalezena mrtvola mladého muže. Je nahý, ale jeho tělo nenese žádné viditelné stopy násilí. Když na místo přijede inspektorka Forsová s kolegy, výjev dokresluje zvláštní ticho. Jako by někdo ztlumil všechny zvuky.

Host, přeložila Eva Nováčková, 303 stran, 319 Kč

Ben Kane:

Orlové ve válce

Nové knihy

Bitva v Teutoburském lese, která se odehrála v roce 9 n. l. mezi spojenými germánskými kmeny a třemi římskými legiemi, vedenými guvernérem Germánie Quinctiliem Varem, byla pro Římany zdrcující a z této porážky se nikdy úplně nevzpamatovali.

Vyšehrad, přeložila Jaroslava Hromadová, 368 stran, 348 Kč

Andrew Grant:

Zemři dvakrát

Nové knihy

Ve svém debutu Odplata představil Andrew Grant čtenářům britského agenta Davida Trevellyana. V drsném, akcí nabitém thrilleru Zemři dvakrát se s Trevellyanem setkáváme podruhé. Ani tentokrát nemá snadný úkol – musí zachránit životy tisíců nevinných lidí

BB art, přeložil Ondřej Duha, 264 stran, 269 Kč

Ninka Reittu:

Zmáťa a záhada: Všechno dobře dopadne

Nové knihy

Zmáťa, žlutočerné pruhované kotě, je snílek, věčně ztracený ve své fantazii. A jednou se ztratí doopravdy. Ocitne se úplně sám v nesprávném vlaku. Naštěstí stejným vlakem cestuje i někdo další – Záhada. Záhada se se Zmáťou okamžitě skamarádí a slíbí mu, že ho doveze domů.

Host, přeložila Barbora Musilová, 48 stran, 249 Kč

Jiří Stránský:

Balada o pilotovi

Nové knihy

Luděk Munzar čte příběh bývalého pilota RAF Karla Balíka, který se chystá v Paříži na jeden ze svých posledních letů v barvách ČSA. Praha hlásí ideální podmínky pro přistání, ale nikdo netuší, že jde o zinscenovanou hru NKVD. Dojde ke zhasnutí přistávacích drah.

Radioservis, 2 CD, 1:42 hodin, 299 Kč

Petr Angel:

Lámání v kole

Nové knihy

Románová zpověď vojáka speciálních jednotek Československé lidové armády, který se ze dne na den pod záminkou ostrého cvičení v Sovětském svazu ocitl v kruté sovětsko-afghánské válce (1979–1989). Čtenáři odhaluje devět měsíců svého života uprostřed nelítostných bojů.

Mladá fronta, 224 stran, 279 Kč

Adam Chromý:

Rekviem za Pluto

V srpnu roku 2006 se astronomové na kongresu v Praze rozhodli vyřadit ze sluneční soustavy planetu Pluto, a tím změnit učební osnovy i budoucí encyklopedie. Největší událost ve vesmíru od dob Velkého třesku zůstala téměř bez povšimnutí. Informace meziplanetárního významu se netýkala ani Davida s Alicí, jejichž svět se smrsknul na pár společně sdílených metrů čtverečních, kde se jeden druhému marně snažili vyhnout. Zatímco se Pluto proměnilo v bezvýznamnou trpasličí planetu, jejich vztah dospěl do mrtvého bodu.

Plus, 176 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám