Hlavní obsah

Zach Braff chystá Loupež ve velkém stylu

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých kin se dostane další zajímavý remake. Film Loupež ve velkém stylu, který bude uveden 20. dubna, vychází z americké kriminální komedie z roku 1979, u nás distribuované pod názvem Ve velkém stylu.

Trailer k filmu Loupež ve velkém stylu Video: Freeman Ent.

 
Článek

Vypráví o třech seniorech, celoživotních přátelích, které existenční problémy donutí vykrást banku. Režie se ujal Zach Braff (známý zejména jako herec v seriálu Scrubs: Doktůrci), který v pořadu NBC Today řekl: „Ve velkém stylu byl první film režiséra Martina Bresta. Vzali jsme jeho dějovou linku jako inspiraci, ale nechtěli jsme být zaměňováni s původní verzí.“

Scénář pochází z pera Theodora Melfiho, jenž se neprosazuje jen jako scenárista, ale i jako režisér. Obě role zvládl u snímků Miluj souseda svého a Skrytá čísla, která si vysloužila tři nominace na Oscara.

Producenti Loupeže ve velkém stylu po Melfim původně chtěli, aby scénář předělal a upravil příliš pozitivní konec, ale autor si stál za svým. „V současné době ani já nechci vidět film, ve kterém hrdinové, jimž dvě hodiny fandím, zemřou nebo odejdou do vězení,“ řekl Melfi magazínu Creative Screenwriting.

„Chci vidět, jak se dostanou vpřed, a momentálně je to perfektní, protože všichni lidé nenávidí banky. Pojďme trojici nechat udělat dokonalou loupež, vykrást banku, uniknout a odejít do západu slunce,“ dodal.

V hlavních rolích se představí trojice Morgan Freeman, Michael Caine a Alan Arkin. Braff to v relaci Today komentoval: „Idea byla obsadit do rolí tři legendy a nenapadají mě herci, které bych miloval více než Morgana Freemana, Michaela Cainea a Alana Arkina. Je opravdu těžké s nimi dělat v New Yorku během léta film. Když jsme s nimi šli po ulici, zastavili provoz, všude byli paparazziové a já se snažil s herci natočit akční scény. Jako kdyby se zastavila Země. Je zvláštní, že si lidé o Morganu Freemanovi opravdu myslí, že je bůh.“

Připomeňme, že všichni tři hlavní představitelé jsou držiteli Oscara. Freeman se s Cainem objevuje v jednom filmu už pošesté. Arkin se s Cainem na plátně setkává teprve podruhé od roku 1967 a vůbec poprvé hraje s Freemanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám