Hlavní obsah

Andrea Bocelli zazpívá v květnu 2018 v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský tenorista Andrea Bocelli 12. května 2018 opět zavítá do pražské O2 areny. Pěvec přiveze nové melodie z alba, které vyjde na podzim 2017, ale i klasické skladby z velmi úspěšné desky Romanza, která se dočkala reedice po 20 letech.

Foto: Profimedia.cz

Italský pěvec Andrea Bocelli

Článek

Slepý zpěvák Andrea Bocelli se věnoval klavíru už v šesti letech a studoval také flétnu či saxofon, ale zdaleka největší talent má na zpěv.

Už v roce 1994 na sebe upozornil v pěvecké soutěži v San Remu. V roce 1996 měla téměř po celém světě obrovský komerční úspěch deska Romanza a zejména singl Con te Partirò (později vznikl duet se zpěvačkou Sarah Brightman Time to say Goodbye). V Německu se tento duet stal nejprodávanějším singlem všech dob. Celkově Bocelli prodal asi 100 miliónů nosičů.

V současné době zpěvák pracuje na autobiografickém filmu The Music of Silence v režii Michaela Radforda, kde Bocelliho ztvární Antonio Banderas. Zpěvák v jeho podání vzpomíná na období předtím, než se proslavil po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Andrea Bocelli

V roli Bocelliho mladšího alter ega, Amose Bardiho, se pak představí Tony Sebastian. Ve filmu také uvidíte Jordi Mollu v roli Bocelliho otce a Luisu Ranieri v roli jeho matky.

Bocelliho během pražského koncertu spolu s dalšími váženými hosty, kteří budou oznámeni později, doprovodí Český národní symfonický orchestr a sbor.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal v cenách od 900 Kč do 12 500 korun za balíček VIP Platinum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám