Hlavní obsah

Kdo bude hrát Trumpa? Chystá se už druhý seriál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minisérii o volbách, které vynesly do úřadu amerického prezidenta Donalda Trumpa, připravuje společnost HBO a výkonným producentem má být známý herec Tom Hanks, informoval server RollingStone.

Foto: Reuters

Americký prezident Donald Trump během projevu v americkém Kongresu

Článek

Na příběhu o kontroverzní kampani Donalda Trumpa pracují Mark Halperin a John Heilemann, kteří stáli za podobným filmem Recount o prezidentských volbách v roce 2000 nebo za dramatem Game Change. V něm hrál Ed Harris senátora McCaina a Julianne Mooreová guvernérku Sarah Palinovou, jež se mediálně proslavila různými zmatenými výroky. Zahraniční média opakovaně informovala o tom, že žena, která chtěla být i prezidentkou USA, vůbec nevěděla, kdo je členem Severoamerické dohody o volném obchodu (NAFTA) a domnívala se, že Afrika není světadíl, ale stát.

Kdo bude hrát Donalda Trumpa, se zatím neví. S parodováním prezidenta má v současnosti úspěch americký herec Alec Baldwin, který chce o něm vydat také knihu. Pokud by ale hrál v dramatu, mohlo by to být spíše kontraproduktivní, protože diváci by čekali parodii.

Foto: Will Heath, ČTK/AP

Baldwin vystupuje jako Trump v pořadu Saturday Night Live.

Během voleb přišel Mark Halperin s bonmotem, že ”mimo občanskou válku, 2. světovou válku a 11. září můžou být volby největším kataklyzmatem, jaké kdy země zažila“.

„Možná jsem to ještě podcenil,“ doplnil tuto středu v televizním interview, „ale nechci snižovat váhu lidských obětí 11. září a válek“.

V únoru 2017 oznámil Mark Boal, držitel Oscara a autor slavných filmů Smrt čeká všude a 30 minut po půlnoci, že také připravuje seriál o volebním boji Donalda Trumpa. Měl by mít přibližně deset hodinových dílů. Hlavní autor bude mít k dispozici skupinu investigativních novinářů, aby byl scénář co nejrealističtější.

Producentka ze společnosti Annapurna Pictures, která projekt financuje, se už podílela na scenáristově velkém úspěchu v podobě celovečerního filmu 30 minut po půlnoci. V thrilleru o honu na neznámějšího teroristu světa měla hlavní roli Jessica Chastainová, jež obdržela Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon a byla nominována na Oscara, stejně jako scenárista Mark Boal.

Reklama

Výběr článků

Načítám