Hlavní obsah

J.A.R. eskalují dobro. Nová deska vyjde v březnu

Novinky, Stanislav Dvořák

V českém funky asi neexistuje větší legenda než J.A.R., skupina založená již v listopadu 1989. Po šesti letech potěší řadovým albem Eskalace dobra, které vyjde 10. března na CD a poté na vinylu.

Foto: Warner Music

J.A.R.: Eskalace dobra

Článek

J.A.R., kteří patří k nejoriginálnějším skupinám české scény, se na deskách jako Frtka, Mydli-to!, Mein Kampfunk, Homo Fonkianz, Nervák či Armáda špásu vždy pohybovali kdesi mezi tvrdým rockem a jazzovějšími náladami. Na jednotlivých albech se jen více či méně přikláněli k hutnějšímu zvuku. Letos se podle vydavatele „J.A.R. prostě rozhodli hodit umění tak trochu za hlavu a našlapat tam pořádný nářez.“

Poznávacím znamením J.A.R. jsou rafinovaná basa a bicí, překvapivé změny rytmu a stylů uvnitř písní, řízné dechy a samozřejmě rap a na české poměry unikátní textové nápady Oty Klempíře, který často skrývá vážné věci do praštěného humoru a slovních hříček.

Nemá nižádný význam chtít být stále mlád

Doplňuje ho ulítlá figura Michaela Viktoříka a klenutější vokální party obstarává jeden z nejlepších zpěváků posledních 25 let Dan Bárta. Kapelu tvoří také vynikající instrumentalisté Miroslav Chyška, Robert Balzar, Pavel Zbořil, Filip Jelínek, František Kop a Radek Kašpar a vše řídí zkušený skladatel a producent Roman Holý.

Vedle jedenácti nových skladeb jako Nemá nižádný význam chtít být stále mlád, Když ti před Moskvou dojde pervitin, Jsem vymletej, Ještě se připlazíš nebo Žárlíme na Romana najdete na Eskalaci dobra také bonusy.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám