Hlavní obsah

Karlovarské soutěže o nejlepší krátký film se může zúčastnit každý

Novinky, Stanislav Dvořák

Na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech proběhne mimo jiné soutěž krátkých filmů ve vertikálním formátu na téma You have the power to…/Máte tu moc…, které se může zúčastnit každý.

Foto: Petr Horník, Právo

Srdcem karlovarského festivalu je Thermal.

Článek

Soutěž Nespresso Talents 2017 přijímá krátké filmy od 11. února do 7. dubna 2017 přes webové stránky nespresso.com/talents/cz/cs. Porota nakonec z 15 nominací vybere dva místní vítěze. Ti obdrží peníze na rozjezd filmové kariéry a pozvání na festival v Cannes, kde proběhne slavnostní celkové vyhlášení vítězů. Také mohou jet na workshop se zástupci Semaine de la Critique a Berlinale Talents. Odměněny budou i dva filmy, které získají nejvíce hlasů od diváků.

„Současně s celosvětovou soutěží je možné se přihlásit od 11. února 2017 také do lokální části soutěže. Do ní budou automaticky zapojeni všichni čeští filmaři, kteří na webové stránky nespresso.com/talents nahrají do 7. dubna 2017 svůj snímek a splní zadané podmínky.

Pět finálových snímků vybere porota, kterou tvoří filmový režisér, autor filmových znělek MFF KV Ivan Zachariáš, herečka Martha Issová, držitelka Křišťálového globu MFF KV za nejlepší ženský herecký výkon a loňská členka hlavní poroty, a výtvarník a autor grafické koncepce MFF KV Aleš Najbrt,” oznámili pořadatelé.

Vítěz získá 3000 eur

Veřejnost může od 24. dubna do 2. května hlasovat, kdo se dostane do užšího finále. Vítěz bude vyhlášen na festivalu v Karlových Varech a získá 3000 eur (zhruba 81 067 Kč), druhé a třetí místo bude odměněno částkou 1000 eur.

Vertikální formát (9:16) se používá na mobilních přístrojích. Většina lidí na nich dnes podle pořadatelů sleduje videa, a tak i někteří filmaři chtějí točit na výšku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám