Hlavní obsah

Drama o obsazení Londýna nacisty pohřbili herci, kterým není rozumět

Novinky, Stanislav Dvořák

Britští diváci si stěžují, že si nemohli vychutnat nové drama SS-GB, protože hercům není rozumět. BBC přislíbila, že se na zvukový problém podívá.

Foto: BBC

Herec Sam Riley v dramatu SS-GB

Článek

Sci-fi seriál si pohrává s představou, že Londýn obsadili nacisté. Hlavní roli dostal Sam Riley, jenž ztělesnil agenta pracujícího současně pro Němce i pro britský odboj. První díl měl skvělou sledovanost (šest miliónů diváků), ale není jisté, zda všichni věděli, co se v seriálu vlastně děje.

„Bereme problém slyšitelnosti vážně a podíváme se na úroveň zvuku v tomto pořadu,“ odpověděla televize BBC.

Udýchané mručení

Mnozí lidé si na internetu stěžovali na „udýchané mručení a mumlání“. Také televizní kritička Emma Bullimorová připustila, že seriál má problém. „Žijeme v době, kdy televizní dramata mají úžasné ambice a přitahují světové talenty na obrazovku, jen se někdy přehlížejí základní pravidla vyprávění příběhů, ať už jde o srozumitelnost mluvení, nebo o příběhy příliš složité a těžko pochopitelné.“

Britové si na nesrozumitelnost v televizi stěžují poměrně často, problémy byly třeba s pořady Jamaica Inn a Happy Valley. Už v roce 2013 generální ředitel BBC Tony Hall řekl, že „nechce znít jako mrzutý dědek, ale na mumlání bychom se mohli podívat“.

Někteří diváci viní ledabylé herce, ale jiní tvrdí, že současné ploché televize údajně nemají pořádné reproduktory.

Reklama

Výběr článků

Načítám