Hlavní obsah

Český lev opět i pro televizní tvorbu. Šanci mají Kosmo, Pustina či Zločin v Polné

Novinky, Lucie Sieglová

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) letos 2. rokem na galavečeru Český lev ocení také televizní tvorbu. V pondělí zveřejnila nominované snímky, které se dle hlasování akademiků umístily na třech nejvyšších příčkách ve dvou televizních kategoriích - Nejlepší televizní film nebo minisérie a Nejlepší dramatický televizní seriál.

Foto: Česká televize, .

Záběr ze seriálu Kosmo – čeští kosmonauti letící na Měsíc

Článek

Na rozdíl od filmů, které jsou do boje o České lvy zařazeny automaticky, do televizních kategorií přihlašují své projekty sami vysílatelé, letos Česká televize, HBO Europe, TV Nova a TV Prima. Akademici z nich následně vybrali v jednokolovém hlasování.

V kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál jsou nominovány seriály Kosmo (Česká televize, režie: Jan Bártek), Pustina (HBO Europe, režie: Ivan Zachariáš a Alice Nellis) a Rapl (Česká televize, režie: Jan Pachl)

Foto: HBO

Zuzana Stivínová a Eliška Křenková jako matka a starší dcera v minisérii Pustina.

V kategorii Nejlepší televizní film nebo minisérie se nejlépe umístily projekty Hlas pro římského krále (Česká televize, režie: Václav Křístek), Modré stíny (Česká televize, režie: Viktor Tauš) a Zločin v Polné (Česká televize, režie: Viktor Polesný).

Vítězové filmových i televizních cen budou vyhlášeni na slavnostním galavečeru Český lev, který proběhne v sobotu 4. března 2017 v pražském Rudolfinu. Provede jím Adela Banášová a v přímém přenosu od 20 hod. jej odvysílá první program ČT.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám