Hlavní obsah

Mr. Loco: V kapele jsou lidé ze dvou kontinentů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mr. Loco je mezinárodní kapela, která ve svém zvuku mísí prvky balkánského folklóru, latinsko-americké hudby, reggae, ska, hip hopu i rocku. Před několika týdny vydala své druhé album Balkan Trip, na němž je deset písniček plus úvodní intro.

Videoklip k písničce One ChanceVideo: kapela Mr. Loco

 
Článek

„Popravdě řečeno, první album Na Balkáně, které vyšlo před šesti lety, nám žádný velký úspěchy nepřineslo. Předtím jsem byl členem skupiny Temperamento, která se ale rozpadla. V roce 2010 vznikli Mr. Loco a na debutovém počinu byly hlavně takzvané šuplíkovky, které původně vznikly pro Temperamento,“ vysvětluje zpěvák a kytarista Mr. Loco.

Jeho civilní jméno je Filip Flusser a jeho matka pochází z Bulharska. „V dětství jsme každé léto trávili u moře v Burgasu u babičky. A vracím se tam dodnes, mám tam rodinu a jezdím tam už se svou vlastní rodinou,“ usmívá se.

„Po vydání prvního alba si nás na koncerty začali zvát především Balkánci, kteří žijí v České republice. Chtěli, abychom vystupovali na jejich akcích a oslavách národních svátků. Hráli jsme tedy spíš balkánské standardy a k nim jsme tu a tam přihodili naše skladby. V propagování vlastní tvorby jsme nebyly dost důslední a v podstatě se z nás stala jakási zábavovka,“ konstatuje upřímně Mr. Loco.

Později došlo ke změnám v sestavě. K Mr. Locovi, mexickému baskytaristovi Luisi Frankovi a peruánskému trumpetistovi Vladovi Urlichovi přišli kolumbijský bubeník Felipe Bermudez a český hráč na syntezátory a piano DJ Problematico, se kterým se Mr. Loco zná už ze zmíněných Temperamento.

„V naší kapele jsou lidé ze dvou kontinentů. Energie mezi námi ale fungují skvěle. Já jako člověk s balkánskými kořeny mám rád rytmičtější hudbu a spoluhráči z Latinské Ameriky to mají podobně. V jejich přístupu se ale více promítá reggae, ska, dancehall, určitě i živelnější tanečnost. Kdykoli slyší hudbu, začnou okamžitě tančit,“ konstatuje Mr. Loco.

Většinu písniček napsal Mr. Loco. Jeho jihoameričtí kolegové prý takové ambice nemají. Nový člen DJ Problematico napsal pro Balkan Trip jednu skladbu. „Co je v naší tvorbě českého? Nedokážu to pojmenovat, ale vzhledem k reakcím od českých fanoušků je tam něco, co je přitahuje. Trocha toho knedlíkářství,“ usmívá se Mr. Loco.

„Na nové album máme velmi dobré ohlasy. Tím pádem se na nás nalepila spousta lidí, kteří nám chtějí nějak pomoci, ať už natočit videoklip nebo s domlouváním koncertů. Věřím, že by to mohl být důležitý krok k tomu, aby se naše kapela pořádně rozjela. Zdá se, že se nám konečně podařilo složit skladby, které baví nás i posluchače. Ale jsme teprve na startu, tak uvidíme,“ uzavírá Mr. Loco.

Reklama

Výběr článků

Načítám