Hlavní obsah

V květnu se vrátí Twin Peaks, kultovní série devadesátých let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už několik let se spekulovalo, že se vrátí slavný seriál Twin Peaks, ale projekt se různě zasekával a oddaloval. Nyní prezident společnosti Showtime David Nevins definitivně potvrdil datum premiéry 21. května.

Foto: Showtime

Kyle MacLachlan z nového seriálu Twin Peaks

Článek

Nová série je zamýšlena jako uzavřený příběh, má celkem 18 hodin, přičemž pilotní díl trvá dvě hodiny.

“Ta verze Twin Peaks, kterou uvidíte, je čistý heroin od Davida Lynche,” podotknul David Nevins. Příběh sepsali Mark Frost a David Lynch tak, že navazuje na původní děj z devadesátých let. Odehrává se v současnosti a všechny epizody režíroval sám Lynch.

Vedle původních herců, jako byli David Duchovny, Alicia Wittová, David Patrick Kelly, Harry Dean Stanton a Kyle MacLachlan, se objeví desítky nových. Účast potvrdili zkušení herci Jim Belushi, Monica Bellucciová, Laura Dernová, Balthazar Getty, Ernie Hudson, Ashley Juddová, David Koechner, Tim Roth a Amanda Syefriedová a také americký zpěvák a hudebník Trent Reznor, známý z Nine Inch Nails, a frontman rockové legendy Pearl Jam Eddie Vedder.

Vývoj seriálu provázely poměrně dramatické zvraty, pro tvůrčí neshody s Lynchem ho málem zrušili.

Reklama

Výběr článků

Načítám