Hlavní obsah

Tři králové za zvuku gospelu

Novinky, Taťána Marenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek Tří králů je definitivní tečkou za Vánocemi. Kdo by si však chtěl sváteční atmosféru ještě jednou připomenout, bude mít v pátek šestého ledna šanci v pražském kostele sv. Martina ve zdi v Mariánské ulici. Vpodvečer se tam uskuteční poslední ze série vánočních koncertů českého souboru Fine Gospel Time.

Foto: gospeltime.cz

Fine Gospel Time vystoupí 6. ledna na posledním ze série vánočních koncertů v Praze.

Článek

Na Tříkrálovém koncertu s harfou, gospelem a vánočními evergreeny v 18:00 vystoupí 25 zpěváků a milovníky klasiky potěší také instrumentální skladby v podání studentky pražské HAMU Roxany Stirské.

Typické koledy i chorály v netradičním provedení budou ozvláštněny specifickou akustikou kostela a oko potěší také výstava dřevořezeb. Pro návštěvníky je výhoda v tom, že je kostel vytápěný.

Religiózní skladby budou v pátek střídat také ukázky country, rocku, jazzu i jiných hudebních stylů. Další možnost poslechnout si přední gospelový soubor bude v neděli 12. února v prostorách pražského Divadla Rokoko. Večerem bude provázet šéfka souboru Zuzana Stirská a speciálním hostem bude herečka Chantal Poullain.

Reklama

Výběr článků

Načítám