Hlavní obsah

Drake vyrovnal singlový rekord

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský raper, zpěvák, skladatel, producent a herec Drake si zásluhou hostování ve skladbě Both svého amerického hiphopového kolegy Gucciho Manea připsal do výčtu již 132. singl v americkém žebříčku Billboard Hot 100.

Foto: ČTK/APInvision

Drake je na hudební scéně velice úspěšný.

Článek

Vyrovnal se tak svému americkému kolegovi Lilu Wayneovi, jenž byl dosud rekordmanem mezi sólovými interprety v počtu skladeb v uvedeném singlovém žebříčku. Celkově nejvíc, sice 207, jich do žebříčku poslalo herecké obsazení seriálu Glee, který byl vysílán v letech 2009 až 2015.

Drakeovou první skladbou v Billboard Hot 100 byl singl Best I Ever Had v roce 2009. Celkově měl v žebříčku 82 skladeb jako hlavní interpret a 50 jako hostující, zatímco Lil Wayne jako hlavní interpret 47 a jako hostující 85.

Drakeovi se podařilo žebříček dobýt třikrát, a to s vlastní skladbou One Dance a jako hostu v Rihanniných písních What’s My Name? a Work, přičemž v první desítce měl 18 singlů. Lil Wayne měl mezi prvními deseti o jednu skladbu více, ale na vrcholu byl pouze se dvěma, s vlastní písničkou Lollipop a coby host ve skladbě Down zpěváka Jay Seana.

Třicetiletý Drake se narodil v Torontu. Na svém kontě má čtyři studiová alba, to aktuální se jmenuje Views a vyšlo v roce 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám