Hlavní obsah

Představitelka princezny Leiy odešla na věčnost

Novinky,
Los Angeles
Aktualizováno

Na následky infarktu zemřela v úterý ráno v šedesáti letech americká herečka Carrie Fisherová, která se proslavila rolí princezny Leiy v kultovní filmové sci-fi sérii Hvězdné války. Po pátečním rozsáhlém srdečním záchvatu byla v kritickém stavu.

Foto: Vince Bucci, ČTK/AP

Herečka Carrie Fisherová

Článek

„S velmi hlubokým smutkem Billie Lourdová potvrzuje, že její milovaná matka Carrie Fisherová skonala dnes ráno v 8:55,“ uvádí se ve vyjádření rodiny. „Miloval ji svět a bude velmi chybět,“ stojí dále v prohlášení.

Herečka, která byla dítětem entertainerů Debbie Reynoldsové a budoucího manžela Liz Taylorové Eddieho Fischera, dostala infarkt v pátek asi patnáct minut před přistáním v Los Angelse, kam letěla z Londýna. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Mark Hamill (vlevo), Carrie Fischerová a Harrison Ford (vpravo) ve Hvězdných válkách

Před kamerou debutovala v roce 1975 v komedii Šampón. Poté studovala rok a půl herectví v Londýně. V Hvězdných válkách se poprvé představila v roce 1977 jako neohrožená princezna Leia, která je dcerou Padmé Amidaly a Anakina Skywalkera. Do ságy se vrátila v roce 2015 v novém díle Star Wars: Síla se probouzí. Zahrála si také v romantické komedii Když Harry potkal Sally (1989) nebo v komedii Ženy (2008). Hrála i ve Filmu The Blues Brothers.

Nedávno jí vyšly druhé paměti s názvem Hvězdné války, princeznin deník, kde zmiňuje, jaké měla problémy se stárnutím, protože si ji mnozí fanoušci pamatovali jako mladou. Napsala také čtyři romány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám