Hlavní obsah

Mnohé filmové hity sezóny uvidí český divák až příští rok

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemalá část nejoceňovanějších zahraničních filmů roku u nás ještě nebyla uvedena a distributoři čekají na příští rok. Některé se ale asi do široké kinodistribuce nedostanou vůbec.

Foto: Freeman Entertainment

Ryan Gosling a Emma Stoneová ve filmu La La Land

Článek

Nominacím na Zlaté glóby i cenám amerických kritiků letos vévodí romantické drama/komedie/muzikál Damiena Chazella La La Land. V Česku bude romance s Ryanem Goslingem a Emmou Stoneovou uvedena až 5. ledna 2017. Tvůrci slibují „velký hollywoodský milostný román se skvělými písničkami“.

Film Manchester by the Sea (Místo u moře) posbíral pět nominací. U nás bude uveden 9. února. V dramatu režiséra Kennetha Lonergana dostali hlavní role Casey Affleck a Michelle Williamsová.

Foto: Fox Searchlight

Jackie

Hodně se čeká také od historického filmu Jackie o rodině Kennedyů. Manželku amerického prezidenta J.F.K. si zahrála Natalie Portmanová a zřejmě dobře, alespoň první zahraniční recenze byly nadšené. U nás Jackie vstoupí do kin 16. února.

Foto: CBS

Ben Foster a Chris Pine (Hell or High Water)

Americké drama Moonlight s šesti nominacemi na Zlaté glóby asi v českých kinech neuvidíme. Také irský retro hudební snímek Sing Street se u nás dosud v kinech nehrál. Odehrává se v 80. letech, kdy Irové neměli práci a hromadně opouštěli svou vlast. Chudý kluk Conor, který není ve škole moc oblíben, chce nalákat starší holku Raphinu na to, že hraje ve skupině. Ve skutečnosti ji ale nemá, a tak je nutno band založit.

Kinopremiéru v ČR zatím nemá ani Hell or High Water Davida Mackenzieho. Vynikající moderní ironický western, rovněž nominovaný na Zlatý glóbus, vypráví o dvou bratrech, typických buranech z Texasu, kteří se rozhodnou přepadat vesnické pobočky bank, aby zachránili farmu.

V jejich stopách jde starý a už trochu líný šerif (skvělý Jeff Bridges), který tráví dny hádáním se se svým indiánským pobočníkem. Hell or High Water není jen obyčejné krimi drama, ale také komedie plná venkovských postaviček.

Reklama

Výběr článků

Načítám