Hlavní obsah

Nové knihy: Redondová, Truc, Millerová, Gerych a Mudrová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydávání novinek nezastaví ani předvánoční přípravy. Takže opět nechybějí detektivky, romány, příběhy pomníčků v naší republice, básně, audiokniha i komiks.

Článek

Dolores Redondová:

Oběť bouří

Nové knihy

Záhadná smrt dítěte vede inspektorku Amaiu Salazarovou znovu do poklidného údolí řeky na úpatí Pyrenejí. Prababičce dítěte je pachatel jasný: Inguma, mytologická bytost, která spícím dětem krade dech. Amaia obviňuje otce, že svou vlastní dceru udusil ve spánku...

Panteon, přeložila Marie Jungmannová, 516 stran, 379 Kč, e-kniha 199 Kč

Olivier Truc:

Vlčí úžina

Nové knihy

Klemet a Nina jsou vyšetřovateli u sobí policie. Ale Nina má i jinou roli, intimnější, dramatičtější: hledání otce, který se ztratil na moři, když byla ještě dítě. Postupně odkrývá temný příběh, příběh msty ve jménu nesmiřitelného kodexu cti.

Panteon, přeložila Katarína Horňáčková, 462 stran, 399 Kč, e-kniha 199 Kč

Madeline Millerová:

Achilleova píseň

Nové knihy

Příběh lásky na pozadí trojské války, bitva mezi bohy a králem, slávě a přátelství, to vše obsahuje všeobecně známý příběh o Achilleovi. Vypravěčem je jeho přítel Patrokles a jako interpret audioknihy Jakub Saic.

Audiotéka.cz, nakladatelství Host, 13:45 hodin, 299 Kč

Charles Moore:

Margaret Thatcherová 2

Nové knihy

Druhý díl knihy začíná v červnu 1983 drtivým volebním vítězstvím po válce o Falklandy a končí v červnu 1987, kdy se stala první předsedkyní vlády ve 20. století, která zvítězila třikrát po sobě ve všeobecných volbách.

Nakladatelství Lidové noviny, přeložil Jiří Zbořil, 1000 stran, 999 Kč

Zdeněk Gerych:

Zastavený film

Nové knihy

Básnická sbírka jako pouto s domovem a mateřským jazykem. Rozhlasový a nakladatelský redaktor Zdeněk Gerych (1953) odešel v roce 1985 do USA. Žije v Houstonu, ale zároveň pro nakladatelství Vyšehrad přebásnil čtyři sbírky starojaponské poezie.

Novela bohemica, 104 stran, 195 Kč

Ivana Mudrová:

Pomníčky a jejich příběhy

Nové knihy

Pozapomenuté pomníčky tragédií, šťastných náhod, loveckých úspěchů i dávných vojenských šarvátek doposud stojí v lesních zákoutích, podél cest i na okraji obcí. A provázejí je i nevšední příběhy, které by neměly upadnout v zapomnění.

Nakladatelství Lidové noviny, 248 stran, 249 Kč

Tomáš Borovský, Radka Nokkala Miltová:

Sny mezi obrazem a textem

Nové knihy

Kniha se koncentruje na otázky spojené se sny v širším kulturně-historickém kontextu od středověku, potažmo antické tradice, do sklonku 19. století, kdy se s rozvojem moderní psychologie a psychoanalytického pojetí snu proměnilo místo a funkce snů ve společnosti.

Nakladatelství Lidové noviny, 160 stran, 239 Kč

Jean-Claude Mourlevat:

Řeka, která teče pozpátku

Nové knihy

Románový příběh dvou osamělých dětí. Tomek má jediného přítele, starého moudrého vesnického písaře, Hannah miluje svého žlutomodře zbarveného ptáčka, jedinou památku na zemřelého otce. Ti dva se nakrátko setkají v Tomkově krámku…

Baobab, přeložila Drahoslava Janderová, 272 stran, 280 Kč

Jiří Kahoun:

V Dlouhonosech řádí čerti

Nové knihy

Lidé tady nejsou moc sdílní a dělají na sebe dlouhé nosy. Dlouhonosy jsou tím pravým rájem pro čerty. Tady mají čerti stále prázdniny a moc se nenadřou. Když ale přicházejí Vánoce, s prázdninami je utrum, lidé jsou na sebe najednou hodní. A v pekle nastává pořádná panika!

Knižní klub, 112 stran, 199 Kč

Sui Išida:

Tokijský ghúl 2

Nové knihy

Temný a atmosférický mix hororu a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ona umírá, on je těžce zraněný... a aby přežil, jsou mu transplantovány orgány mrtvého monstra. Najednou jeho život prudce změní...

Crew, přeložila Anna Křivánková, 200 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám