Hlavní obsah

Vorel chystá Cestu domů

Právo, míš

Režisér Tomáš Vorel dokončuje scénář ke svému dvanáctému filmu Cesta domů. Podle svých slov završí osudy tří rodin z filmů Cesta z města a Cesta do lesa, které „žijí na venkově, živí se vlastníma rukama a statečně čelí přírodním živlům a agresivitě měst“.

Foto: Vorelfilm

Tomáš Hanák

Článek

Opět uvidíme Bolka Polívku a Evu Holubovou jako Papošovy, Tomáše Hanáka a Barboru Schlesingerovou jako Marákovy a jejich potomky Tomáše Vorla jr. a Annu Linhartovou.

Vorel také splnil svůj slib zpřístupnit do konce roku 2016 celou filmotéku na internetu zdarma. Posledním filmem v řadě je digitalizovaná a restaurovaná verze filmu Cesta z města v hlavní roli s Tomášem Hanákem. K tomu režisér přidal na svůj internetový kanál (https://www.youtube.com/user/ Vejskafilm) ještě další filmy včetně těch, které točil už na FAMU.

„Na YouTube je letos moje kompletní filmotéka. Chybí pouze filmy Pražská 5 a Kouř, jejichž vlastníkem je Státní fond kinematografie a o jejichž digitalizaci stále jednáme,“ říká Vorel, který loni umístil jako první český producent zdarma na internet Gympl, který má nyní téměř dva milióny zhlédnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám