Hlavní obsah

Nové knihy: Šindelka, Lustig, Bartonová a Urban

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální mix skoro sci-fi románu, detektivek, příběhu ruského legionáře, vzpomínek Arnošta Lustiga i kreseb Petra Urbana. A samozřejmě i komiks.

Článek

Marek Šindelka:

Únava materiálu

Nové knihy

Hrdinou románu je bezejmenný dospívající chlapec. Ocitá se v cizí zemi uprostřed Evropy, která v jeho očích vypadá jen jako systém plotů, dálničních nadjezdů, železničních koridorů a logistických skladišť. Neznámé území, které se vůči němu staví zcela odtažitě a nepřátelsky.

208 stran, 229 Kč

Arnošt Lustig:

Osudy

Nové knihy

Rozhlasová nahrávka z roku 2002, kdy světoznámý spisovatel vyprávěl o svém životě. O dělnické Libni, Terezíně, Osvětimi, rozhlasové a literární práci a životě v exilu po roce 1968. Moudrý hlas, dodávající radost do života.

Radioservis, 4:14 hodin, 299 Kč

Fiona Bartonová:

Vdova

Nové knihy

Syrové vyprávění s několika rovinami, v nichž se střídají různé perspektivy nazírání reality, přináší bravurně vystavěný psychologický thriller. Umně a s téměř dokumentární precizností a faktičností rozevírá příběh vdovy po domnělém vrahovi malé holčičky.

Domino, přeložil Michael Havlen, 376 stran, 349 Kč, e-kniha 179 Kč

Hugh Howey:

Prach

Nové knihy

Kultovní román Silo čtenářům představil fascinující postapokalyptický svět podzemních základen. Turnus vylíčil, co stálo u zrodu tohoto světa. A v Prachu, závěrečném dílu trilogie, se tento svět dobere svého konce. Život v silech už nebude mít dlouhého trvání...

Knižní klub, přeložil Jiří Engliš, 368 stran, 349 Kč

Sharon J. Boltonová:

Tak to je, tak to bude

Nové knihy

Když jde o sérii vražd, kdo by věřil jedenáctiletému klukovi? Ví to každý, ví to tedy i jedenáctiletý Barney: momentálně nejobávanější londýnský vrah brzy udeří znovu. Obětí bude další chlapec přibližně v jeho věku. Bezkrevné tělo bude nalezeno na břehu Temže...

Domino, Martin Verner, 496 stran, 349 Kč, e-kniha 179 Kč

Čeněk Klos:

Boj s rakouskou hydrou

Nové knihy

Deník českého vlastence a legionáře o bojích 1. světové války a formování ruských legií. Závěr tvoří popis cesty domů a překročení hranic svobodné vlasti. Vydání svého deníku, ve kterém zachytil zejména život v zázemí, se nedočkal, podlehl nemoci 27. ledna 1920.

Epocha, 208 stran, 225 Kč

Štěpánka Jislová, Pavel Kosatík:

Češi 1938 – Jak Beneš ustoupil Hitlerovi

Nové knihy

Další komiksový díl, jímž spolu s částí Jak se KSČ chopila moci, vrcholí edice Češi podle televizního seriálu Pavla Kosatíka. Tady jde o střet prezidenta Edvarda Beneše s myšlenkami českého vojáka Emanuela Moravce.

ČT, Mladá fronta, 80 stran, 269 Kč

Karel Mařík:

Encyklopedie drahých kamenů

Nové knihy

Proč jsou kameny tak drahé? Přehled 189 druhů drahých kamenů, rozdělených do 5 kategorií podle frekvence používání a vzácnosti. U každého jsou uvedeny nejdůležitější vlastnosti, jako jsou tvrdost, chemické složení, index lomu, specifická váha nebo dvojlom.

Plot, 300 stran, 499 Kč

Petr Urban:

Velká kniha vtipu Petra Urbana

Nové knihy

Publikace o životě a zážitcích Rudy Pivrnce, který zosobňuje s humorem a nemalou mírou nadsázky lidské vlastnosti i neřesti a prožívá neskutečné příběhy. Autor s ním oslovuje všechny sociální vrstvy obyvatel a Ruda se tak stává symbolem prototypu české povahy.

Grada, 256 stran, 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám