Hlavní obsah

Iva Bittová vydala s kapelou Čikori album At Home

Právo, kul, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Iva Bittová natočila s kapelou Čikori zcela nové album At Home. Devět autorských skladeb na něm navazuje na legendární dvojalbum Bílé Inferno z roku 1997, a to nejen obsazením či poetikou, ale i písňovou formou a zvukem.

Foto: Smart Communication

Iva Bittová přichází s novou deskou.

Článek

Dva roky trvalo Bittové a Čikori desku natočit. „Pro mě jsou inspirací příroda a domov – a tuto atmosférua se zcela jistě podařilo zaznamenat na celém albu,“ říká ke svému novému počinu Bittová.

Pochvaluje si i společnou práci bez stresů. „Bylo to snad poprvé, kdy jsme nespěchali a v klidu tvořili. S jistým menším odstupem byla každá skladba, řekla bych až minimalisticky kompozičně dopracována,” říká.

Kapelu Čikori tvoří Vladimír Václavek (kytary), Jaromír Honzák (kontrabas), Oskar Török (trubka). Jako hostující muzikanti se do nahrávání zapojili Antonín Fajt (klavír), Hamid Drake (bicí) a další.

Mastering provedl ve studiu AREA 52 v New Yorku respektovaný Dave Cook, jenž pracoval například s Laurie Andersonovou, Davidem Bowiem, Alanis Morissetteovou nebo Radiohead. Album je věnováno Lence Zogatové a Zuzaně Viktorinové in memoriam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám