Hlavní obsah

Na Rock for People se představí Evanescence

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná americká skupina Evanescence je první hvězdou třiadvacátého ročníku festivalu Rock for People. Uskuteční se od 4. do 6. července 2017 ve Festivalparku v Hradci Králové.

Foto: archív Rock for People

Skupina Evanescence možná přiveze nové album.

Článek

Pořadatelé ohlásili i účast elektro-tanečních experimentátorů The Bloody Beetroots,  indiepopových Kaliforňanů Fosterthe People a britských Moose Blood. Potvrdili tak, že i příští rok bude festival ve znamení představování jak velkých hvězd, tak umělců, kteří jsou na začátku své kariéry a na dobré cestě ji naplnit.

Evanescence jsou zatím nejslavnější kapelou na rodícím se seznamu pro příští ročník festivalu. Na svět přišli v roce 1995 v Little Rocku v Arkansasu. Založili je zpěvačka a pianistka Amy Lee a kytarista Ben Moody.

První album Fallen vydali v roce 2003 a hned se stali světovými hvězdami první velikosti. Ve své hudbě mísí nu-metal a gotický rock, navíc debut ukázal, že kapela má velký autorský smysl pro klenuté a silné melodie.

V roce 2006 vyšlo druhé album The Open Door a rok 2011 přinesl zatím poslední desku nazvanou prostě Evanescence. Následně se kapela na několik let odmlčela, nicméně letos na podzim se vrátila na pódia a v Americe odehrála několik koncertů.

V roce 2017 vyrazí na evropské turné a některé informace hovoří o tom, že by měla v první polovině roku vydat novou desku.

Další jména z programu Rock for People budou pořadatelé dávkovat v následujících týdnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám