Hlavní obsah

O2 Aréna zažije Pána prstenů se symfonickým doprovodem 250 hudebníků

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Epická fantasy Pán prstenů – Dvě věže bude promítána v pražské O2 Aréně na plátně o více než 150 metrech čtverečních za doprovodu živého symfonického orchestru a sboru. Fanoušci Pána prstenů by si už měli v diáři zatrhnout datum 18. února 2017. Pán prstenů - Návrat krále bude následovat 2. prosince 2017.

Foto: JV Agentura

Promítání Pána prstenů se symfonickým orchestrem v popředí

Článek

Slavný film Pán prstenů: Dvě věže byl natočen podle knihy Johna Ronalda Reuela Tolkiena režisérem Peterem Jacksonem na Novém Zélandu. Zahráli si v něm Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tylerová, Viggo Mortensen, Cate Blanchettová, Orlando Bloom, Christopher Lee, Bernard Hill, Andy Serkis a tisíce komparsistů. V ČR byl uveden v roce 2003 a návštěvnost dosáhla tři čtvrtě miliónu diváků.

Hudbu složil Howard Shore. „Velký rozsah hudby vyžaduje symfonický orchestr, smíšený sbor, chlapecký sbor a instrumentální a vokální sólisty zpívající v Tolkienových literárních jazycích, ale samozřejmě i v angličtině,” popsal autor.

Hudba Pána prstenů je řazena mezi nejkomplexnější díla na poli filmové hudby. Styly a nástroje z různých koutů světa dokreslují a charakterizují jednotlivé prvky Tolkienovy ságy. Navždy již zřejmě zůstane nejslavnější prací Howarda Shorea, který za ni obdržel hned dva Oscary (za Společenstvo prstenu a Návrat krále). Třetím Oscarem pak byla oceněna závěrečná píseň Into the West, kterou nazpívala Annie Lennox.

„Moje první hudba k trilogii Pán prstenů, ke Společenstvu prstenu, byla začátkem mé cesty do Tolkienova světa a vždy budu mít k této hudbě a samotnému zážitku zvláštní vztah,” podotkl Shore.

Vstupenky na koncert Pán prstenů: Dvě věže jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám