Hlavní obsah

Guns N’ Roses přijedou v červenci 2017 do Prahy

Právo, jaš

Slavná americká rocková skupina Guns N’ Roses vystoupí 4. července 2017 na letišti v pražských Letňanech. Informovala o tom pořádající agentura Live Nation. Vstupenky v cenových relacích od 1490 do 3590 Kč budou oficiálně k dostání od 9. prosince.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V čele kapely stojí zpěvák W. Axl Rose.

Článek

Americká formace se letos v obsazení se členy z klasické sestavy rozjela na koncertní turné Not In This Lifetime Tour a rozhodla se v něm pokračovat v následujícím roce dál. V Evropě a v Severní Americe se představí na více než třiceti stadiónech.

Turné dalo dohromady poprvé od roku 1993 trojici W. Axl Rose (zpěv), Slash (kytara) a Duff McKagan (baskytara). Původní bubeník Steven Adler odehrál z letošních comebackových koncertů pouze několik, protože měl zdravotní problémy a vystupoval pouze tehdy, když mu to jeho záda dovolila.

Guns N’ Roses vznikli v roce 1985 a svou největší slávu zažili po vydání debutové nahrávky Appetite For Destruction (1987). Kapela na úspěch prvního alba navázala nahrávkou G N ’R Lies (1988) a poté v roce 1991 alby Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, která vyšla v jeden den.

Členové formace, především zpěvák Axl Rose a kytarista Slash, se však stále více hádali a nenahrávali nové skladby. V roce 1993 ještě vydali album coververzí The Spaghetti Incident? a v Buenos Aires odehráli poslední koncert v nejslavnější sestavě.

Po dlouhých letech pak skupina v sestavě pouze s původním zpěvákem Axlem vydala studiové album Chinese Democracy (2008).

Reklama

Výběr článků

Načítám