Hlavní obsah

Alena Antalová v Mary Poppins vystoupí i se svými dcerami

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný muzikál, který udivoval nejen příběhem, ale i náročnou výpravou a technickými kouzly již před třemi léty, se opět vrací do Brna. První představení výpravné podívané pro celou rodinu se v obnovené premiéře odehrálo v úterý večer a následovat bude pouhých 34 repríz a spolu s Ivanou Vaňkovou, která roli nastudovala nově bude i tentokrát chůvu přestavovat Alena Antalová, ovšem poprvé i se svými dcerami.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Alena Antalová s dcerami

Článek

„Vyjednat práva pro uvádění tohoto nádherného, ovšem produkčně velmi složitého muzikálu není vůbec jednoduché, proto ho taky může hrát jen několik divadel na světě. O to větší radost máme z toho, že se našemu  městskému divadlu, které je jedinou scénou v zemi, jež mohla muzikál dávat, podařilo získat licenci již podruhé. A i když i tentokrát čeká diváky podívaná, kdy se bude při některých scénách doslova tajit dech, při novém nastudování jsme se snažili, aby bylo přece jen poněkud jiné, nové. Jednoduše jsme nechtěli kopírovat sami sebe,“ uvedl režisér muzikálu Petr Gazdík.

Na jeviště Hudební scény MdB přiletěla Mary Poppins poprvé 20. listopadu 2010 a v průběhu tří let (derniéra proběhla 23. prosince 2013) potěšila přes 114 tisíc diváků. A že jim tento křehký rodinný muzikál utkvěl v paměti, dokládá neuvěřitelná poptávka, která vyvstala při oznámení, že se Mary opět vrací na Lidickou ulici.

Do detailu propracovanou scénu oživil a řadou efektů vybavil Petr Hloušek, herce oblékla Andrea Kučerová a choreografii má na svědomí Lucie Holánková. Roli laskavé chůvy si „oprášila“ herečka Alena Antalová, nově ji nastudovala také Ivana Vaňková. V roli kominíka Berta se opět představí Dušan Vitázek a Denny Ratajský. Dětských rolí se ujmou synové Petra Gazdíka Adámek a Josífek a jejich divadelní sestrou se stane Alenka a Elenka Juráčkovy – dcery Aleny Antalové.

Reklama

Výběr článků

Načítám