Hlavní obsah

Filmové premiéry: Anděl Páně 2, Santa je pořád úchyl, Naše poslední tango

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anděl Páně 2 přináší zbrusu nový příběh anděla Petronela a čerta Uriáše. Billy Bob Thornton se vrací jako odpudivě neodolatelný kasař Willie v komedii Santa je pořád úchyl. Cestou do nitra tance je Naše poslední tango. Beze slov, jen s pomocí řemeslně dokonalé animace, vznikla Červená želva. Marion Cotillardová hraje hlavní roli v dramatu Kameny bolesti a Isabelle Huppertová hrdinku filmu Začít znovu.

Trailer k filmu Anděl Páně 2

 
Článek

Anděl Páně 2

Petronel a Uriáš jsou znovu Bohem posláni na zem, a to v den, kdy po světě lítá čertů a andělů nepočítaně. Mají najít a přinést zpět do nebe jablko poznání, které upustili a Boha tím rozzlobili. Potkají malou Anežku a její krásnou maminku Magdalenou, partu nepoctivých koledníků, a mnohé další. Než se jim podaří jablko najít a vrátit, zažijí krásný adventní příběh plný humoru.

Anděl Páně 2, ČR 2016, 90 min., režie: Jiří Strach, hrají: Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Vica Kerekes, Anna Čtvrtníčková a další

Santa je pořád úchyl

Upoutávka na film Santa je pořád úchylVideo: Bioscop CZ

O tom, jak prochlastat a proválet život, by mohl kasař Willie přednášet. Jednoho dne ho vyhledá jeho bývalý parťák Markus, kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže kasař přehlédnout: Marcus totiž nabízí „prácičku", která vynese 2 miliony dolarů.

Santa je pořád úchyl, USA 2016, komedie, 92 min., režie: Mark Waters, hrají: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Kathy Batesová a další.

Naše poslední tango

Upoutávka na film Naše poslední tango Video: Artcam

María Regová a Juan Copes tvořili taneční pár téměř půl století. Střídavě se milovali i nenáviděli, až nakonec Juan Maríi opustil definitivně. Nyní, na sklonku života, se rozhodli o svou lásku, nenávist i vášeň podělit se skupinkou mladých choreografů a tanečníků tanga z Buenos Aires.

Naše poslední tango, Argentina/Německo 2015, dokument, 85 min., režie: German Kral, hrají: Melina Brutmanová, Johana Copesová, Juan Carlos Copes a další.

Červená želva

Upoutávka na film Červená želva Video: Aerofilms

Příběh trosečníka na tropickém ostrově, obydleném želvami, kraby a ptáky, je zároveň univerzálním příběhem všech zásadních okamžiků v životě člověka, filmem o sebepoznání, lásce, rodičovství i střídání generací.

Červená želva, Francie / Japonsko, 2016, animovaný, 80 min., režie: Michaël Dudok de Wit

Kameny bolesti

Upoutávka na film Kameny bolesti Video: Mirius FD

Gabrielle je nevyrovnaná a emocemi zmítaná mladá žena, která nedokáže ovládat své pudy. Rodiče ji proti její vůli provdají za španělského přistěhovalce Josého, o němž si myslí, že z ní udělá „počestnou ženu". Po potratu, způsobeném bolestmi z ledvinových kamenů, potká v lázních Andrého, který znovu rozdmýchá její vášeň.

Kameny bolesti, Francie 2016, drama, 116 min., režie: Nicole García, hrají: Marion Cotillardová, Alex Brendemühl, Louis Garrel a další.

Začít znovu

Upoutávka na film Začít znovu Video: Film Europe

Nathalie je učitelkou filozofie na pařížské střední škole a obzvláště ráda sdílí se svými žáky požitek z přemýšlení. Čas dělí mezi manžela, dvě děti, bývalé studenty a velmi majetnickou matku. Jednoho dne jí partner oznámí, že ji opouští kvůli jiné ženě...

Začít znovu, Francie/Německo 2016, 98 min., režie: Mia Hansen Love, hrají: Isabelle Huppertová, André Marcon, Editj Scobová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám