Hlavní obsah

Koncert v Rudolfinu s ČNSO a Liborem Peškem bude ve znamení oslav varhan

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota 3. prosince bude ve znamení oslav varhan. V Dvořákově síni pražského Rudolfina se uskuteční benefiční koncert, jehož výtěžek bude věnován na dostavbu varhan v chrámu Sv. Víta.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Český národní symfonický orchestr vystoupí pod taktovkou Libora Peška.

Článek

„Dosud nikdy nebyly instalovány, a to kvůli pohnutým dějinám naší země ve dvacátém století. Z iniciativy kardinála Duky si členové Společenství Svatovítské katedrály a Nadační fond Svatovítské varhany vzali za cíl shromáždit dostatek finančních prostředků na jejich vybudování,“ říká za organizátory Pavel Smutný.

Na koncertu vystoupí Český národní symfonický orchestr pod taktovkou Libora Peška. V první části zazní Sonata Vespertina Pavla Josefa Vejvanovského a Suita G dur pro smyčce a varhany Ottorina Respighiho.

Ve druhé pak Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby. Sólových partů se zhostí Maria Kobielska (soprán), Stanislava Jirků (alt), Richard Samek (tenor) a Zdeněk Plech (bas). Na varhany bude hrát Pavel Svoboda, čerstvý laureát Soutěže J. S. Bacha v Lipsku.

Do prodeje bude dán omezený počet vstupenek, a to 450 kusů za cenu 400, 600, 800 a 1200 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám