Hlavní obsah

Paris The Show představí v Praze a Brně nejkrásnější francouzské šansony

Právo, kul, jaš

Paris The Show je projekt producenta Gila Marsally, tvůrce u nás známé Edith The Show. V podání pětice hudebníků a trojice zpěváků v něm zazní písně z repertoáru šansoniérů Edith Piaf, Charlese Aznavoura, Yvese Montanda, Jacquese Brela a dalších. Představen bude 22. listopadu v pražském Divadle Hybernia a 23. listopadu v Sono Centru v Brně.

Foto: ČTK

V představení Paris The Show zazní i písně z repertoáru Edith Piaf.

Článek

V programu zazní slavné skladby Sous le ciel de Paris, La vie en rose, Aux Champs Elysées, A bicyclette, La foule, Formidable, Milord, Ne me quitte pas, Je me voyais deja, Je ne regrette rien a mnohé další.

V hlavních pěveckých rolích se na pódiu představí Vanessa Cailholová, Stéphanie Impoco a Jules Grison. Hudební doprovod obstarají Arnaud Fusté-Lambezat, Philippe Villa, Guy Giuliano, Laurent Sarrien a Fabrice Bistoni.

Představení prostřednictvím výpravné scény tvořené dobovými dekoracemi a videoprojekcemi zavede do legendární pařížské čtvrti Montmartre plné kaváren, divadel a kabaretů. Vizuální dojem dotváří a scénu oživí dvojice tanečníků. V tomto prostředí se rozehraje příběh mladé Françoise, která touží stát se slavnou umělkyní. Přichází do Paříže, kde se setkává s Edith Piaf, se kterou se spřátelí. Zároveň tam Françoise nachází i lásku – zamiluje se do zpěváka Julia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám