Hlavní obsah

Zemřel moderátor Černých ovcí Vlado Štancel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér, publicista a dlouholetý moderátor pořadu Černé ovce Vlado Štancel ve čtvrtek náhle zemřel ve věku 52 let, informoval web ČT24. V pořadu působil od roku 1995, ale zabýval se také loutkoherectvím, které vystudoval na DAMU. V minulosti se podílel i na pořadu Česká soda.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Vlado Štancel

Článek

V Černých ovcích se objevily stovky Štancelových reportáží, přes tisíc vydání pořadu pak moderoval. V současnosti je součástí Černých ovcí také publicistický útvar Testoviny, jehož byl Štancel spoluautorem a rovněž moderátorem.

„Odchodem Vlada ztrácíme kolegu, kterého neumíme nahradit. Od dnešního dne už budou Černé ovce navždy jiné,“ uvedl na webu ČT24 dramaturg Černých ovcí Jan Chaloupecký.

Štancela si vybral, protože hledal někoho, kdo bude k publicistice přistupovat originálním způsobem. Moderátor se podle slov Chalupeckého nikdy nespokojil s rutinou a záleželo mu na tom, aby jeho práce zajímala diváky.

Štancel působil také v pražském divadle Minor, kde byl také uměleckým ředitelem. Napsal a zrežíroval několik inscenací. Loni režíroval v kladenském divadle Čertovskou pohádku, kterou napsala jeho žena na motivy Josefa Štefana Kubína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám