Hlavní obsah

Melancholická Expedice Apalucha vydala album 5

Novinky, Stanislav Dvořák

Severomoravská skupina Expedice Apalucha vydala studiové album 5 a vyjela s ním na turné. Rocková formace s přesahy do folku, art-rocku a blues-rocku má kořeny v hudebním odkazu sedmdesátých let.

Expedice Apalucha - Buď skálou Video: Expedice Apalucha

 
Článek

Pětka je podle některých fanoušků nejsyrovější deskou opavské Expedice Apalucha.

„Je to pátá deska, je nás pět, pětiprstý je i obtisk na obličeji, který občas život dává, aby se člověk vzpamatoval, a nakonec pět dní je v týdnu do víkendu, které člověka kolikrát štvou, když je nejen práce úmorná a nekonečná,“ řekl frontman Jura Bosák.

S Expedicí Apalucha letos slaví 15 let. „Album 5 je deska o dnešním prostém životě, o rovnováze existence. Jsou tam písničky, které se svými tématy snaží dát člověku motivaci, aby to ustál, vydržel před sebou čistý. A tak nějak to vlastně zpívám i sobě.“

„Témata textů si hledám sám, nebo se autorů nové písně ptám. Někdy mi spoluhráč nahodí svůj námět, což bývá většinou příjemná výzva. Proženu pak inspirace skrz sebe a své vidění a napíšu text, který snad má hlavu a patu, něco nosného říká, je český… A doufám, že většinou i pěkně český,“ uzavřel Bosák.

Skupina hraje ve složení kytara Patrik Kuběj, foukací harmonika Tomáš Havránek, baskytara Jiří Pater a bicí Vašek Žůrek. Letos ji čekají ještě koncerty 12. listopadu ve Fulneku (klub Fulnečka), 21. listopadu v Brně (Stará pekárna) a 2. prosince v Budišově nad Budišovkou (Šatlava).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám