Hlavní obsah

Nad Prahou a Hradcem Králové zazáří půlměsíc

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 8. ročník festivalu kultur Blízkého východu Nad Prahou půlměsíc představí od 8. do 14. listopadu v Praze a Hradci Králové pohledy na orientální i evropskou kulturu a divadlo.

Foto: archív festivalu

Miroslav Táborský v představení Divy a záhady Indického oceánu.

Článek

Festival zahájí 8. listopadu v baru Swan pražského Divadla Kolowrat adaptace Shakespearova Troila a Kressidy na způsob íránského tradičního storytellingu a v produkci Poisoned Cherry Company & Prague Shakespeare Company.

Nastudování Kalily a Dimny (Bidpájovych bajek) Arabským nedivadlem v pražském Divadle Na Prádle je na programu ve středu 9. listopadu. Večer věnovaný íránským ženám v pražském NoDu 11. listopadu uvedou dvě iránské herečky žijící v Praze. Morvarid Ramezani se představí v inscenaci My Soufiya současného íránského autora Ghaderiho, Azadeh Mohammadi vystoupí ve vlastní one woman show My Pink Labyrinth.

Diva a záhady Indického oceánu odhalí v pražském Divadle Viola 12. listopadu Miroslav Táborský s Marwanem Alsolaimanem v režii Lídy Engelové. Prostor H2O na Žižkově zve ke zhlédnutí Příběhu chalífy al Hakima Gerarda de Nervala v podání souboru Oldstars v neděli 13. listopadu.

V pondělí 14. listopadu se festivalový program přesune do Hradce Králové, kde v Gymnáziu Boženy Němcové bude uvedeno představení Kalila a Dimna (Bidpájovy bajky).

Reklama

Výběr článků

Načítám